Ani Mariji Kovačević, učenici 8a, OŠ Bogoslav Šulek, od strane Grada Slavonskog Broda i Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda, Odjela dječjeg likovnog stvaralaštva, dodijeljeno je PRIZNANJE. Priznanje je dobila za nagrađeni rad na proljetnoj likovnoj izložbi učeničkih radova odabranih osnovnih škola Republike Hrvatske ČAROLIJA ŠUMSKOG ZELENILA, održane u likovnom salonu „Vladimir Becić“, u okviru dječjih svečanosti U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ MAŽURANIĆ.

Tri su razloga zbog kojih SBPeriskop objavljuje ovu lijepu informaciju. Prvo, priznanje je zasluženo, rad je predivan. Drugo, priznanja je dobilo deset nagrađenih učeničkih likovnih radova od ukupno 250 koji su bili u konkurenciji, iz 33 osnovne škole iz cijele Hrvatske, a Ana Marija je jedina nagrađena iz Slavonskog Broda. I treće, o ovom velikom uspjehu mlade Brođanke, nijedan lokalni medij nije ništa napisao. Ispravljamo propust.

U kratkom razgovoru s Anom Marijom saznajemo da voli likovnu kulturu, ali ne toliko da bi se ozbiljnije nastavila baviti slikarstvom. Naime, po završetku osnovne škole, namjerava upisati Tehničku školu. Njen rad po Ivaninoj priči „Što je dobro djelo“, odabrala je i na izložbu poslala njena nastavnica Ana Pospišil. Odmah smo to vidjeli, ali Ana Marija je ipak smatrala da treba reči da se na njenoj slici vidi Anica kako spašava osu iz lokve.

Čestitamo Ani Mariji na velikom priznanju, uspomeni na djetinjstvo i bajke. Čini se kao da je priznanje i svojevrsni rastanak s tim svijetom. Uskoro ju čeka  srednja škola, ozbiljnost, više učenja za život koji je, nažalost, samo ponekad bajkovit.

[caption id="attachment_44428" align="alignleft" width="470"]Čarolija šumskog zelenila Nagrađeni rad[/caption]

Priznanje U svijetu bajki IBM