U objavi na službenoj web stranici Brodsko-posavske županije, s naslovom Dušan Nogić i Bojan Basara na čelu Vijeća srpske nacionalne manjine Brodsko-posavske županije, može se pročitati slijedeća informacija:

Izabrani članovi Vijeća srpske nacionalne manjine Brodsko- posavske županije održali su danas, 28. srpnja,u Velikoj vijećnici županijske uprave i samouprave, Konstituirajuću sjednicu Vijeća. Sjednicom je, do izbora najstarijeg člana Vijeća Slavka Čiče, predsjedao zamjenik župana Davor Vlaović. Nakon verifikacije mandata izabranim članovima Vijeća srpske nacionalne manjine i konstituiranja Vijeća, predloženi su kandidati za predsjednika (Rade Bosanac i Dušan Nogić) i zamjenika predsjednika (Bojan Basara) Vijeća. Nakon utvrđenih i objavljenih rezultata tajnog glasovanja, za predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine u Brodsko-posavskoj županiji u idućem mandatnom razdoblju je, s 15 glasova, izabran Dušan Nogić, a za zamjenika predsjednika Bojan Basara.
Opet je onaj nesretni „danas“ višak, ali, s obzirom da je uredno upisan datum, nije više tako strašno.


Za nove naraštaje koji pasionirano prate hrvatske egzotične teme (konkretno, rad nacionalnih manjina), ali i za druge znatiželjnike javnih kretanja u Brodsko-posavskoj županiji, ostaje nejasno tko su Bojan Basara, Rade Bosanac i Dušan Nogić. Naime, nigdje se ne mogu pronaći njihove biografije, ono, koliko su stari, gdje su rođeni, gdje su se školovali, gdje rade i gdje su bili 1991. godine. Ovo potonje bilo bi bez one zvjezdice na kraju pitanja, što znači da unos podataka nije obvezan. Bilo bi to lijepo i pristojno ubuduće prikupiti podatke, stilizirati ih i objaviti. Bilo bi lijepo i pristojno objaviti biografske podatke svih onih koji se natječu i koji budu izabrani na neku duštvenu/sportsku/kulturnu/političku funkciju u županiji – jedinici područne (regionalne) samouprave u Republici Hrvatskoj. Samo imena nisu dovoljna ni onima koji na konstituirajućim sjednicama glasaju o njihovim funkcijama, a kamoli lokalnim političkim analitičara.