Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, Screenshot








TIRAŽNI britanski list Daily Mail objavio je istraživanje o cijenama popularnih svjetskih destinacija za ljetovanje koja posjećuju Britanci, a na listi se našla i Hrvatska.

Istraživanje je provela M&S Bank, a uz Pulu je obuhvatila bugarski Sunny Beach, Algarve u Portugalu, Antaliju u Turskoj, grčki Zakynthos, Dordogne u Francuskoj, Lanzarote u Španjolskoj, Dubai (UAE), američki Orlando i kanadski Toronto.

Hrvatska među najskupljima, jedina u Europi poskupjela

No za razliku od prošlogodišnjeg istraživanja objavljenog u Daily Mailu, Hrvatska se ove godine nalazi među najskupljim destinacijama.

Prošle godine u istom je istraživanju Pula bila najjeftinija od pet europskih gradova koji su se nalazili na ljestvici, no ove godine stvari su se značajno promijenile.

Sve su europske destinacije pojeftinile, osim Hrvatske. Portugalski Algarve je tako pojeftinio više od 20 posto, bugarski Sunny Beach više od 17 posto, grčki Zakynthos više od 13 posto, francuski Dordogne više od 11 posto, španjolski Lanzarote više od 7 posto.



Pula je jedina europska destinacija na listi koja je poskupjela. Poskupljenje koje je izračunala M&S Bank iznosi 0,7 posto. To Pulu čini trećom najskupljom destinacijom prema listi koju će vjerojatno pročitati stotine tisuća Britanaca.

Četvrti najskuplji na svijetu

"Hrvatska je nedavno porasla u popularnosti, što bi moglo objasniti zašto su cijene 0,7 posto više nego prošle godine, što ju čini četvrtom najskupljom destinacijom", piše Daily Mail.

Najjeftinija destinacija prema istraživanju M&S Bank je Sunny Beach u Bugarskoj. Slijede Algarve u Portugalu, Antalyja u Turskoj, Zakynthos u Grčkoj, Dordogne u Francuskoj i Lanzarote u Španjolskoj.

Od Pule su skuplji samo Dubai, američki Orlando i kanadski Toronto.

index