E, moji Kameleon & mreža, Komandosi mira, Brodske rock snage, Centar mladih i ostali organizatori i suorganizatori 16. memorijala Krešo Blažević: Ostat ću mlad! Za sada (nedjelja 15 sati kada započinjem ovaj članak) nitko od brodskih news portala nije za uspomenu i dugo sjećaje, napisao ni jednu jedinu rečenicu, ni objavio ni jednu jedinu fotografiju, o tome kako je protekla akustična večer u petak, i električna večer u subotu, a što su spomenuti priredili. Ili je 16. memorijal sadržajno i organizacijski podbacio, što, s obzirom na program i imena, ne vjerujem, ili je to još jedan od nebrojenih dokaza da brodski mediji ne mogu svojim ukupnim kapacitetima dokučiti koje su teme urbani prioriteti, da nisu u stanju razlučiti aktualne od uvenulih vijesti. Ma, predstavit će oni protekli Memorijal, ali, popričekajte posjetitelji portala, ima i važnijih brodskih vijesti, misli si svaki GLODUR (Glavni i odgovorni urednik).

Ali, zato su SVE lokalne informatičke stranice danas prijepodne (25.lipnja) na udarnim mjestima izvjestile (čitaj: prepisale IKA-in članak)  o velikom subotnjem slavlju, mladoj misi koju je u subotu, 24. lipnja u svojoj rodnoj Župi Duha svetoga u Malom Parizu, u Slavonskom Brodu, proslavio Salezijanac don Mislav Alerić, pod geslom „Bili smo među vama nježni kao majka što hrani i njeguje svoju djecu“ itd, itd.

Prošle godine aktualizirao sam tekst o opsjednutosti medija mladim misama u odnosu na uvođenje u posao mladih inženjera strojarsta u tekstu Jedna utopijska konstrukacija: Uvođenje u posao mladomisnika i mladih inženjera strojarstva na isti način Pročitajte, kako biste se, neskromno tvrdim, oraspoložili, jer radi se o izmišljaju koji se temelji na registriranju društvenih i vrijednosnih poremećaja/hipertrofija u sekularnom Brodu i Hrvatskoj

Dakle, Katolička crkva umije se pobrinuti za sebe i svoje loko-pastire. U svakom smislu, pa i u propagandno-medijskom. Dočim su se Kameleon & mreža, Komandosi mira i ini obrukali (reg. osramotili), s obzirom da ne znaju kako se to radi. Umjesto da su uzeli stvar u svoje ruke i sami napisali izvještaj za resavske medije, oni su stvarno uzeli onu stvar u svoje ruke.

Neka čitatelji zaključe sami tko su veći paceri, mediji ili organizatori Memorijala.

_______________________