Amina Frlj dolazi iz Sarajeva. Po struci je tekstilni tehničar, a upravo od tekstila i jeste njezin nakit koji vam predstavljamo. Amina izrađuje unikatne ogrlice, broševe, te ukrase za kosu, koristeći razne vrste tkanina. Izrađuje unikate i svaki primjerak je jedinstven, ali će vam rado napraviti sličan ukoliko vam se neki dopao.

Kako to da ste se pronašli baš u ovom hobiju?

Uvijek sam voljela nešto da pravim i ta kreativnost se pokazala i na mojim radovima. Nikada nisam bila pobornik mode niti me privlačilo ono što svi nose. Osobno sam uvijek gledala da kupim ono što nitko nema i nekako se odrazilo na to da i sada nikada ne radim dva ista proizvoda. Kada uzmete rad od mene, možete biti sigurni da ste jedini koji ga imate i da tako nešto nema više nitko.

Da li ste zadovoljni mušterijama? Cijeni li se unikatni rad?

Jako malo se cijeni. Ima ljudi koji cijene i rad i kreativnost i kojima cijena nije bitna, a ima onih koji pitaju kada će sniženje. Sa cijenama treba pametno, moraš naći neku zlatnu sredinu u kojoj se kupac ne može osjetiti zakinut, a da ne zakineš niti sebe koji to sve stvaraš.

Najčešći kupci?

Uglavnom su to dame koje vole unikatno.

Radove prezentirate na internetu. Pomaže li vam on u prodaji istih?

Internet mi puno pomaže. Ovdje je najlakše predstaviti rad i povezati se s kupcima. Uvijek ima opcija dijeljenja u grupama kao i reklama koje pomažu da tvoj rad vidi što više ljudi.

Kako okolina reagira na vaš rad?

Na početku su bili skeptični, ali sada je to već bolja reakcija. Uglavnom prate moj rad.

Planovi?

Što se planova tiče, želja mi je imati radni prostor u sklopu kojeg bi bio i izložbeni dio gdje bi svi koji žele mogli pogledati i naravno kupiti bilo koji rad.

A sve dok naša kreativka nema svoj prostor,  sve njene radove možete pogledati na društvenim mrežama:

Instagram: @design by_amina

Facebook: Design by Amina.

Amina, sretno!