U moru jednakog nakita, naušnica i ogrlica, na kojima je stajao natpis unikat, premda jedino što je bilo unikat bila je druga boja istih stvari kineskih kalupa i resa od konca koje sam znala napraviti i sa 3 godine, s basnoslovnim cijenama za glupost koju svi moraju imati, naletim na nešto zbilja zanimljivo. Unikatne svijeće dvije domišljate žene. Andreja Jezerčić (25) i njezina sestra Valentina Čamber (21) iz Dugog Sela došle su na ideju da izrađuju unikatne svijeće, i istu realizirale. U nastavku pričam s Andrejom, a u galeriji pogledajte o čemu pričam.

Kako je sve počelo?

Naš hobi je počeo sasvim slučajno, Prije 2mjeseca sam bila kuma na krizmi Djevojci sam željela pokloniti nešto posebno, nešto sto sam sama izradila. Na Youtubeu sam pogledala video, gdje je bilo prikazano nešto vrlo slično ovome što danas radimo i tako uz puno truda i puno neuspjelih pokušaja, nastale su naše svjećice. Kako sam majka dvoje malene i živahne djece, trebala mi je pomoć i tako se uz mene našla moja mlađa sestra Valentina.

Što se sve može pronaći u vašoj ponudi?

Za sada u ponudi imamo svjećice raznih veličina, koje izrađujemo za sve moguće prigode. Ukrašavamo okvire. Nedavno smo u ponudu ubacile drvene kutije sa slikom i duboke okvire. Imamo još neke ideje, ali, s obzirom da smo počele tek prije 2 mjeseca, ne želimo nigdje žuriti.

 Koliko vam truda i vremena ode na vaš hobi?

Potrebno je zbilja puno vremena i truda. Sestra je zaposlena, studira i trenira rukomet. Ja se trudim svaki trenutak slobodnog vremena posvetiti našem hobiju. Uživamo u tome i zbilja nam je drago da se i drugima sviđa to što radimo.

Radim već dugo unikate od nakita i odjeće, pa sve do namještaja, ali smatram da se na našim prostorima jako teško može opstati i živjeti od rada jedino toga. Da li možete zamisliti svoju ideju kao unosan posao ili će ona ipak ostati hobi?

Dijelimo isto mišljenje. Za sad smo zadovoljne, jer smo nedavno tek počele. Radimo ono sto volimo, a svaka zarada usput dobro dođe, ali od toga sigurno ne bi mogle živjeti… Ne gubimo nadu da bi se u budućnosti, neke stvari mogle promijeniti.

U čemu crpite inspiraciju?

Obje smo vrlo kreativne i pune inspiracije, ideje stižu same od sebe.

Gdje se mogu pogledati vaši radovi ?

Naše radove za sada možete vidjeti na našoj facebook stranici (https://www.facebook.com/valentina.andreja) ili instagramu. Radimo ih isključivo po narudzbi.

Možemo li uskoro očekivati nešto novo?

Imamo još dosta ideja, ali kao što sam rekla, sve je još novo i svježe, pa se ne žurimo.

I za kraj… što biste poručili mladim umjetnicima?

Mladim umjetnicima poručujemo da ne drže svoje ideje samo za sebe. Danas u vrijeme interneta zbilja na sve načine možete prikazati svoje radove drugima. Naći će se ljudi koji ce prepoznati ljubav i trud uložen u nešto. I možda se jednog dana to nešto baš pretvori u uspješan posao.

Držimo vam fige cure. Sretno!