Ivana, predstavite nam se.

Zovem se Ivana Bede- Jakovinac, imam 26 godina, rođena sam u Ozlju, živim u Zagrebu. Završila sam fakultet prometnih znanosti, smjer- logistika. Vesela sam, nasmijana i u duši dijete. Ovo zadnje smatram da bi svatko od nas trebao ostati cijeloga života, jer možda bi tada svijet izgledao mnogo bolje.

Kako je počela izrada vaših kreacija? Jeste li duvijek bili kreativni ili se radi o vještini koja se nauči tijekom vremena?

Moje dječije igre, nikada nisu bile klasične kao kod drugih djevojčica, nisam se igrala lutkicama. Moji dani prolazili su u garaži gdje sam sa čekićem i čavlima izrađivala malene stolice i stolove od ostataka tatinog materijala ili "krađom" cvijeća iz maminog vrta kako bih napravila dekorativne bukete. Smatram da čovjek to ili ima ili nema, teško je to naučiti. Možeš naučiti napraviti naušnice, ali što vrijedi ako će sve biti slične onima koje već postoje, zar ne?

Predmeti su najčešće anđeli. Ima li neki poseban razlog zašto je to tako?

Vjerujem da su anđeli netko tko nas čuva kad Bog mora pomoći nekome drugome (tako je to u mojoj glavi.) Kao bića su nježni i dragi, barem smo ih u životu tako doživjeli kroz priče. Važno je da svatko tko dobije anđela razumije da je to baš njegov anđeo čuvar.

Koliko vremenski treba da se izradi jedan vaš rad i smatrate li da se dovoljno vrednuje trud i rad pri samoj naplati rada?

Konkretno za anđela mi treba 3-4 sata, jer sve radin ručno, izrežem, spojim, napunim, sašijem. Šivanje oduzima dosta vremena, ali anđeo sašiven  na ruke i na mašinu nije isti anđeo. Kada šivate rukom, tu se vidi ta ljubav i toplina, a to je jako važno.

Ako se radi o dekorima za zid, za to mi treba nešto više vremena, dva do tri dana, po pet sati, ovisi o tome koliki je zahtjevna narudžba. Vrednuje li se dovoljno? Što je danas isplativo zapravo? Smatram da novac nije ogledalo sreće. Nažalost, neophodan nam je za život i treba nam svakodnevno, ali smatram da kada radiš ono što voliš, da je to zapravo neprocijenjivo, odnosno u tom pogledu isplativo. Možda ne zaradiš velika novčana sredstva, ali zaradiš lijek za dušu i um.

Imate li podršku okoline i kako okolina gleda na vaš hobi?

Iskreno, da nije bilo mog dečka, obitelji i prijatelja čiju sam podršku imala i vjeru u mene, više nego ja sama u sebe "Magic Chest" ne bi postojao. Zaista oko sebe imam divne ljude koji me podržavaju, a ja sam im iznimno zahvalana na podršci.

Koji su vaši planovi vezani za hobi?

Moj cilj je da jednoga dana otvorim obrt za dekoriranje prostora (vjenčanja, eventi...) .

Što sve izrađujete?

Anđeli su ono što se najviše traži, dekori za zid su također popularni, a počela sam izrađivati i 3D slike, koje možete vidjeti na mom profilu. Uglavnom radim ono što me ljudi traže, ne ograničavam se i volim ispuniti želju svakom kupcu. Kada su oni zadovoljni i ja sam.

Ostavite nam vaš kontakt kako bi mogli prošetati vašom anđeoskom bajkom.

Možete me pronaći na facebooku pod "Magic Chest" i na Instagramu pod

"Chest of Magic". Dobro došli!