Mladi reper u usponu Lazar Jovičić, javnosti poznat kao Laki Keš Škorpion, rođen je u Smederevskoj Palanci 19. Travnja 1991. Odrastao je, kako ističe, u prelijepom mjestu Miloševac u susjednoj nam zemlji. Već je nanizao suradnje i uspjehe na kojima bi mu mogli pozavidjeti i reperi znatno stariji od njega. O kome i o čemu je riječ, uputiti će nas osobno mlada nada Balkanskoga repa. Kroz ugodan razgovor svakako ću pokušati od njega izvući i dijelove njegova privatna života, za čiju priču znam da je interesantna i specifična.

Prvo ću te pitati kako je nastalo ovo osebujno umjetničko ime s horoskopskim znakom? Od kuda nam je došao taj Škorpion ?

Laki zbog imena Lazar, Keš zbog para, jer sam uvek pozajmljivao svima. Žao mi kad neko nema. A Škorpion radi podznaka i zato što volim sve u vezi škorpije.

Kao vrlo mlad napustio si obiteljski dom u nadi da ostvariš svoje snove. To nije ni malo lak put, usudim se reći, jer sam istim i sama pošla. Zanima me da si znao koliko je taj put težak unaprijed, da li bi svejedno krenuo tim putem?

Da, naravno, jer ja volim rizik i adrenalin i želeo sam uspeti sam po uzoru na dedu kojemu je to pošlo za rukom. Bilo je teško otići u drugi grad gde si nepoznat i još bez dinara u džepu, ali ipak sam želeo da pođem tim putem, seo na bus i krenuo za Požarevac … Sećam se tada sam sreo  druga koji je odrastao kod nas u Miloševcu, kao da ga je sam Bog poslao, taman u to vreme nasledeo je kuću od majke čije je sobe izdavao izdavši i meni jednu, tako je krenulo. Uskoro sam našao i posao i upisao kik boks, te počeo da gradim ime.

Nikakva tajna da smo mi umjetnici, često neshvaćeni i neprihvaćeni. O neslaganju sa svojom majkom pisala sam dva intervjua ranije. Poznato mi je i tvoje neslaganje s ocem. Reci mi da li je ono bilo vezano za životni put koji si odabrao ?

Da. Jeste. Jednostavno bolje da čovek ode i krene svojim putem, ako nema sloge.

Trenutno radiš kao kuhar u Italiji, meni to zvuči fenomenalno i ukusno … Odaj nam kakav je život talijanskog kuhara i balkanskog repera?

Mnogo naporno radim, dvokratno. Nemam vremena ni za sebe. Cilj mi je da trpim sve to dok se ne popnem na vrh i sav svoj bes i napetost izbacim u studiu. I dok radim repujem pa mi lakše prođe vreme.

Kako se i radi čega dogodilo to, da si odlučio napustiti svoju zemlju?

Jer sam radio na puno mesta u Srbiji i nije mi bilo moranje da trpim šefove koji su bili manje sposobni od mene, živčani i skloni dernjavi. Jednom sam se sa šefom i fizički obračunao u naletu njegovog besa na nas. Nismo mi stoka, da trpimo sranja, još ne radimo za platu od hiljadu evra, već za onu od sto.

Surađivao si sa zaista moćnim rep glavama, od kojih bi istaknula Denira, s kojim sam surađivala mjesec ranije i kojeg kao umjetnika iznimno cijenim, sarajevskog repera Jala Brata te omiljenog Juica s kojim imaš zadatak da me osobno upoznaš. S kim si još surađivao i što bi mogao da nam napišeš zanimljivo, vezano za svoje suradnje?

Uskoro izlazi nova pesma sa Toni der assi, nemački reper i kralj, i sa Swarcom legendom, biće priča i sa Gruom. Što se tiče Juica on je cool lik i vrh repa, uvek ću da ga cenim i poštujem, jer da nije njega mnogo njih ne bi izašlo na površinu. Sa Denirom je sve počelo s njim sam snimio prvu pesmu, mnogo realan reper kojeg sam uvek slušao. U srednjoj sam sa školskim drugom Elvisom Kitanovićem maštao o tome da snimamo s Denirom, meni je to uspelo, a drug me u tom podržava. Sa Jalom je bilo ok, samo što spot nije izbacio zbog nepoznatih razloga, još čekam da to učini.

Uskoro surađuješ sa Shwarzom. Reci nam o kakvoj je suradnji riječ, što možemo očekivati ?

Da, da sa Shwarzom se sledeče nedelje snima nova pesma, njega sam upoznao na snimanju spota sa Juicom i sprijateljili smo se, plod svega biti će cool genksta pesma o beogradskim ulicama.

Kroz jedan od razgovora odao si mi kako su neki tvoji poznanici sumnjali u tvoj uspjeh, posvetimo im se na tren, pa mi sada reci kako su isti, odreagirali kada su pjesme izašle van ?

Uvek ima ljubomornih. Kada sam počeo svoju rep priču u Vicenzi i snimao spot sa Denirom svi su rekli „Ko je Laki..šta on hoće ovo-ono… neće on da uspe“ posle opet nova pesma novi spot sa Jalom pesma pod nazivom GARD i sa JUICOM sam ih sahranio. Jer mene boli uvo ko šta priča , ja imam svoj cilj i idem glavom kroz zid.  Većina zemljaka u Vicenzi (a znam ih puno) ne oprašta uspeh, ta ista bagra ovde jedva preživljava pa kad dođe dole u Srbiju i Bih sa malo keša ponižava svoje prijatelje i rodbinu, ni svesni nisu koliko su jadni. Ja ću uvek biti protiv zlobe i gledati svakome da pomognem. Sada kada je moje ime dobilo na značaju svi mi kao najbolji prijatelji , a nikog nije bilo kad sam počinjao uz mene osim moje majke i mog kuma Nikole Gajića.

Od kuda ti dolazi inspiracija ?

Ili iz besa kad sam ljut ili iz tuge kad sam tužan, sve ovisi o situaciji.

Koga bi istaknuo za uzora s rep scene?

Juice… Toni… Deniro…Ikac…Gru…Shwarz to su reperi koji se pamte.

Za koga misliš da je najviše napravio za rep na Balkanu?

Juice.

Što misliš o hrvatskom repu ?

Podžavam sve  jake repere iz bilo koje države , svi su reperi jedno.

Što misliš o talijanskom repu?

Ekstra i uskoro počinjem i na italijanskom da snimam.

Čujem da ćeš uskoro svoje tekstove raditi na više jezika. Smatraš li da je to tebe velika prednost?

Da, naravno. Za sada na italijanskom i nemačkom.

Koji su sljedeći planovi?

Odličan momenat da najavim našu novu pesmu koju ćemo snimiti za mesec dana s Napoleonom već radimo a sve ćemo najverojatnije snimiti kod Juica u studiu, dakle od mene i Dajane Mikloš očekujte neočekivan tekst u našoj pesmi „Kobra“ koji će odmah dobiti i svoj spot.