Leonardo47, rođen je u Stuttgardu, živio u Mostaru. Iz Mostara je 2006. godine odselio u Njemačku, Duisburg,  gdje i sada živi. Glazbom se počeo baviti prije dvije godine. O njegovom radu upoznat ćemo vas kroz razgovor s njim.

Glazbom se baviš dvije godine?

Prije dvije godine muzika mi je postala sve. Kroz muziku mogu da ispričam sve, a isto tako da iz sebe izbacim sve negativno što se u meni nakupi.

Imaš mnogo pratitelja. Koliko ti znači podrška?

Oni koji su shvatili moju liriku i koji mi daju support, za njih sve ovo radim. Pričam doživljaje iz svog života i snove, u jedan paket povezane.

Tko su tvoji glazbeni uzori?

Ranije su to bili Oliver Dragojević i Vlado Georgiev; ranije sam se vezao za njihove pjesme, a sada su to Buba i Jala, ne samo zbog njihove muzike, već i zbog njihovog puta do vrha.

Izašla je tvoja nova pjesma. Reci mi nešto o njoj.

Pjesma se zove " Rolam". U pjesmi govorim o tome kako provodim svoje dane, što osjećam u srcu, te kako lakše rješavam svoje probleme. Pokušao sam da dropam stil koji nije često ili možda niti nije viđen na balkanskoj sceni. Želim ostaviti trag.

Tvoj planovi?

Plan je da nastavim dalje sa muzikom, možda jednog dana svoje muzičare supportujem i podignem. To su planovi, ali polako... step by step.

Što bi pručio ljudima koji te prate?

Poručio bih im da su mi inspiracija i da je samo uz njih sve sve moguće.

https://www.youtube.com/watch?v=JtsHnmLiAKY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3Uz-hSPZlC5i3UcF0J4fOb3hxR1vPWAcVApKDAI3haP0l9lJJcVzgRGSo&app=desktop

Što jedan muzičar treba imati kako bi u uspio svijetu glazbe?

Moje je mišljenje da svatko treba biti svoj, original, da treba imati svoj stil muzike, ponašanja i odijevanja.

Što misliš o balkanskoj muzičkoj sceni?

Scena je veoma jaka. Ipak, ima još mnogo rupa koje se mogu dopuniti drugom vrstom muzike. Tu ja nastupam, hehe.

Vidim da dosta brineš o izgledu, o tome kako imati svoj poseban stil. Smatraš li da je to također bitno u javnom poslu?

U svemu gledam da ne idem u masu, već kontra nje.

Tko je Leo privatno?

Ne volim mnogo pričati o sebi. Najlakše me je upoznati kroz moju liriku.

Sigurna sam da oko tebe ima mnogo žena koje te također prate i motre, pa jedno pitanje koje bi ti i one postavile. Kakav se tip žene koja se tebi može dopasti?

Nikada nisam pretjerano obraćao pažnju na izgled. lojalnost pišem na prvo mjesto. Takve su žene za mene najljepše.

Koliko je teže ili lakše probiti se u svijetu muzike na Balkanu u usporedbi na inozemstvo u kojem živiš?

Mislim da svaka medalja ima dvije strane. Kako god, treba pažnju na sebe privući. Teško je na obe strane, sve zavisi s kim radiš i šta radiš. Ja sam se odlučio na balkansku scenu, ima puno potencijala.

Da li bi se vratio na Balkan?

Ja sam netko tko je u pokretu, volim puno putovati i kretati se, vidjeti svijeta. Provesti mnogo vremena na Balkanu mogu, ali da se potpuno vratim, ne vjerujem. Premda nikada ne treba reći nikad. Tko zna... neka stoji otvorena opcija.

Za više o Leu, zapratite njegov instagram profil pod nazivom @leonardo47, a tko je u blizini može ga trenutno sresti kao i vidjeti na javnom nastupu u Beogradu, 23-eg, gdje ce predstaviti i svoju pjesmu "Rolam".

Svi koji mislite da imate priču za mene, zapratite moj instagram profil pod nazivom crazy_artist_dajana_miklos. Leu želimo da u životu ostvari sve što je zamislio. Sretno!