Marko Ciboci rođen je u Zagrebu i ima 39 godina. Plesom se bavi preko dvadesetpet godina. Tijekom tog vremena osvojio je mnogobrojna međunarodna i lokalna natjecanja. Od naslova posjeduje titule državnog prvaka u Profesionalnoj diviziji u latinsko-američkim plesovima te 4. mjesto na svijetu  u Theathar Arts/Exzibiciji. Marko se više ne natječe, ali po potrebi zna odraditi plesni show, naročito u Aziji.

Nakon završene aktivne natjecateljske karijere Marko je odlučio ostati u plesnoj industriji, te je 2017. osnovao Nacionalno Plesno Vijeće Hrvatske (www.dc-Croatia.com), a 2018. je izabran za predsjednika Europskog Plesnog Vijeća. Između ostalih projekata, osnivač je World Amateur Ranking, European Dance Organisation, te World Heritage of Performing Arts. Također je i plesni sudac, te sudi mnogobrojna plesna natjecanja u Aziji, Europi i Americi.

Marko, to je jako mnogo obaveza, a nekako mi se čini da u uvodu i nisam nabrojala sve. Nadopunite.

Godine 2017. odlučio sam pokrenuti projekt nazvan ADRIATIC PEARL-Dubrovnik- Dance for the Thrones #adriaticpearldubrovnik, koji je u samo 3 godine postao jedan od najvećih pro-am natjecanja u Europi.

Od eventa u svojoj organizaciji također organiziram Adriatic Pearl Dubrovnik, Montenegro, Star Ball, Zagreb, Christmas Ball, London Charity Ball, Princess Cup-Bangkok. Nedavno sam osnovao svoju organizaciju za produkciju eventa pod nazivom M&M Production.

Naviknuli ste putovati i mnogo se družite. Što radite sada za vrijeme COVID pandemije?

Nalazim se kod kuće u Zagrebu, gdje provodim vrijeme s obitelji i voljenima, te planiram projekte u skladu sa Covid-19 pandemijom, ali i nakon nje.

 Kako je to, upoznati sve te ljude? Započela su i neka prijateljstva iz svega toga?

Tijekom plesne karijere, a pogotovo i sada, uvijek je divno upoznati nove ljude, vidjeti nove krajeve i nove kulture, te ostvariti nova prijateljstva. Svaka kreativna umjetnička forma doprinosi cijelokupnom psiho-fizičkom razvoju pojedinaca pogotovo u mladoj životnoj dobi te stvara jedan nivo na kojem se čitav život ostaje.

Što bi poručili mladima na početku karijere?

Svaki umjetnik bi trebao ići za onim što vidi da je njemu budućnost i ono što voli, jer ako volite ono što radite, nećete raditi niti dana u svojem životu. Ja sam sebi odredio slogan a to je "From dreams to reality". Držim se toga u svakom projektu.

Ovim putem pozivam sve kreativne pojedince, a pogotovo mlade naraštaje sa ovih prostora da se uključe u bilo koju kulturnu, plesnu aktivnost, jer će tu sigurno razviti svoj potencijal i otisnuti se u međunarodne vode.

Kako je to biti toliko priznat u onome što radiš?

Moram priznati da uopće ne razmišljam o tome. Uvijek mi je bitno da sve što radim bude što više funkcionalno i na jednom većem nivou od prošloga projekta.

A iskustvo gdje radite sa svjetskim klasama iz plesne i glazbene industrije je daleko neprocjenjivo.

Za kraj nam recite što volite?

Upoznati nove ljude, krajeve, kulture i jezike. Volim tetovaže i jutarnju kavu u krevetu, bez nje ne mogu.

Hvala vam Marko, i sretno u karijeri.