Talentirani Slaven Lagator me fascinirao. Rođen 12. rujna 1994 u Sinju. Završio je srednju školu likovnih umjetnosti u Splitu, smjer slikarstvo i Umjetničku akademiju u Splitu, smjer slikarstvo. Trenutno je  peta godina.

Kako je počela tvoja umjetnička priča i do kuda je došla?

U 5.razredu osnovne škole, odlučio sam se za srednju umjetničku školu i to je bio jedini  izbor. Na prvoj godini srednje škole bio sam siguran da ću upisati akademiju i trenutno sam na 5-oj godini. Radim na diplomskom radu.

Što sve radiš, čime se sve baviš?

Umjetnost je primarna u mom životu, temelj na kojem radim da bi jednog dana postao dio velikih izložbi i galerija. Radim slike, skulpture i  instalacije, ali radim i radove po narudžbi, uglavnom su to portreti koje ljudi naručuju za krštenja, rođendane, godišnjice…

Bavim se i fitnessom, volim provesti po dva sata u teretani i kompletno se udaljiti od umjetnosti. Uživam u treningu, jer ga smatram fizičkim i psihičkim obnavljanjem.

Nedavno sam vidjela da si počeo oslikavati tijela, da li je zanimljivije od platna i papira?

Oslikavanje tijela, krenulo je sasvim slučajno. Moja djevojka i njezina prijateljica poželjele su sliku na kojoj im je tijelo oslikano, tako da sam u nekoliko sati objema oslikao leđa po njihovim željama.

Pa zanimljivo u svakom slučaju jeste, razlika je u tome što moram biti brži i pažljiviji, jer ipak je u pitanju druga osoba i koža. Stvar je u tome što takva vrsta rada nije trajna, ali ostaje kao fotografski dokument. Rado bih prihvatio oslikavati tijela i lica za npr: Tematsku modnu reviju, filmove i sl.

Što od svega što radiš najviše voliš?

Umjetničke stvari, naravno, slikanje i izrađivanje…ali mnogo je stvari koje volim, volim raditi s ljudima, volio bih postati član firme za interijere , trenutno mentoriram osam učenica iz đačkom doma u Splitu na projektu za maskenbal u Samoboru, predhodno dvije godine radio sam isto, ali za Rijeku.

Tko je Slaven privatno?

Pa ne postoji nekakva razlika između mene privatno i onako kako se eksponiram. Kakav sam takav sam što radim, radim što volim, volim.

Gdje te se može pronaći?

Pronaći me se može na instagramu @s_lagator_art (isključivo radovi kojima želim istupiti na umjetničku scenu) @lagi.sl (privatni instagram) Fb profil Slaven Lagator Art na kojem uglavnom objavljujem narudžbe i koji služi u tu promotivnu svrhu kao i fb stranica LS Art

Planiraš li neku izložbu u skorije vrijeme?

Prošla godine napravio sam samostalnu izložbu u galeriji Zlatna vrata u Splitu  sa svojom serijom betonskih skulptura. Planiram diplomsku samostalnu izložbu u 3/4 mj 2019.g radi se o instalacijama koje izrađujem sa second hand odjećom konstruirajući ih u odnosu na svakodnevni uporabni predmet koji je za sada samo stolica

Želim ti puno sreće u daljnjem radu.