Ovdje smo zbog Tanjinog hobija. Što je to što žene najviše veseli? Ššš... šminka? pogodili ste!

Predstavi nam se Tanja.

Zovem se Tanja Malešević Vujičić. Cijeli svoj život provela u Bosanskom Brodu, a od nedavno živim u Derventi. Imam 23 godine. Završila sam Gimnaziju, opšti smjer nakon čega sam polagala razliku predmeta za medicinsku sestru.

Kako se rodila tvoja ljubav prema šminkanju?

Moja ljubav prema šminkanju se rodila skroz spontano. Kao neko tko se bavio sportom, uvijek sam mislila da mi to nikada nece ići od ruke jer je nekako “nespojivo”. Gledanje tutorijala, praćenje raznih profila dovelo je do te ljubavi.

Kakve su kvalitete neophodne za jednog šminkera?

Jedan šminker definitivno mora biti spreman raditi sa više profila žena. Svaka koja sjeda na stolicu je skroz drugačija i definitivno treba biti komunikativan, susretljiv, pedantan i dobro poznavati srž svog zanata...

Tko su ti uzori?

Uzori su mi definitivno ruski šminkeri. Najviše bih izdvojila Olgu Tominu. A od naših šminkera definitivno Ana Minić.

Kakve su povratne informacije i kako reagiraš na kritiku?

Klijentice su zaista zadovoljne. Uvijek volim da čujem i kritiku, jer to mi nekada i pomaže. Svi mi griješimo, ipak smo ljudska bića. 

Što bi bila tvoja preporuka za proljetne dane?

Ne pratim slijepo trendove. Nikada nisam. Ali ono što nikada ne izlazi iz mode jeste prozračan ten uz prirodne nijanse rumenila, sjajne i svježe usne, uredne obrve i maskara. Pun pogodak za svaku priliku.

Tvoji dalji planovi?

Otkako je corona počela, sve je malo splasnulo. Što mi je iskreno žao, jer vjerujem da su većini neki planovi iskrsnuli. Ali ko zna, možda se ostvarim u ulozi vođenja jednog salona. 

Ako klijentica dođe sa idejom da ju našminkaš onako kako joj ne stoji, poslušaš li ju ili ju ipak odgovoriš od te ideje?

Uvijek savjetujem. I uvijek gledam da ispunim želju klijentice i da klijentica usvoji moj savjet. To najviše volim. Onda je zadovoljstvo obostrano.

Koliko voliš to što radiš?

Ako mi vjerujete, nakon 7 godina šminkanja, klijentice me pitaju da li mi je ponekad dosadilo - a odgovor je uvijek bio da i dan danas pred šminkanje imam tremu kao da sam tek počela raditi. Jednostavno obožavam to što radim.

Što bi rekla za kraj?

Želim poručiti da zaista volim svoje stalne klijente. Tu je materijalno posljednje za mene. Možda one nekad ne znaju da je meni uvijek izuzetno drago što jednim dijelom učestvujem u svim tim lijepim i bitnim trenucima u njihovim životima. A onima koji će me tek primijetiti želim dobrodošlicu i druženje, to me raduje jako!

 

Hvala Tanja, želim ti ostvarenje svih želja.