Andreu sam posjetiteljima SBPeriskopa predstavila prije četiri i pol godine. Razgovarale smo tada o glazbi, a ovaj put ćemo o modi.

Mnogo si promijenila stil i cjelokupn izgled od kada smo prosli puta radile zajedno. Reci nam, koliko je truda trebalo uložiti u to, i koji je 'tajni sastojak' za tvoj dobar izgled?

Pozdrav Dajana. Za početak hvala ti na komplimentu. Od naše suradnje na snimanju mog drugog spota prošlo je vec 7 godina, kroz to vrijeme i ja sam odrastala, sazrijevala i izgrađivala se u osobu koja sam danas. Od tada prošla sam kroz više stilova, ali ništa drastično. Volim biti u korak s vremenom u kojem živim, no istovremeno i zadržati ono nešto svoje.

Prirodno je i da se čovjek s vremenom mijenja, pogotovo fizički, no prije par godina promijenila sam stil života i počela usvajati zdravije navike i kompletno promijenila prehranu, prvenstveno da se bolje osjećam; tijelo je to kasnije nagradilo i fizickom promjenom. Drago mi je da primjećuješ.

Što je najdraži odjevni predmet ove jeseni po tvom izboru?

Svako godišnje doba sa sobom donosi i svoje modne komade, a tijekom jeseni omiljene kod mene su definitivno jaknice. Imam ih previše i teško se suzdržavam od kupovanja novih, pa ću kao najdraži jesenski odjevni predmet izdvojiti kožnu jaknu. Kožne jakne su klasici koji su uvijek u trendu.

Koliko ti se poslovan stil, razlikuje od privatnog?

Publika i ti znate me pretežno kao pjevačicu, poneki i kao voditeljicu, ali uz to radim i "full time job" koji ima propisan svoj dress code, tako da sam većinu dana i tjedna uniformirana. Privatno se zapravo volim udobno i casual odijevati, tako da ćete me često sresti u trenirkama, eventualno u trapericama s crop topom ili nekakvom hoodicom. Tenisice obožavam!

Ali zato kada imam nastup, nekakav event ili poseban događaj, dam sve od sebe da zabljesnem u nekakvom potpunom drugom svjetlu od ovog iznad navedenog. Moglo bi se reci da uživam u raznim stilovima. Od dame do skitnice!

Koliko ti se sviđaju današnji trendovi?

Sviđa mi se što se danas apsolutno sve nosim i mislim da nikoga nije briga što će netko odjenuti. I to mi je genijalno. Kombiniraju se različiti stilovi s nekad nespojivim komadima i bojama. Ja uvijek nosim ono što se meni sviđa i u čemu se ugodno i lijepo osjećam, bilo to u trendu ovoga trenutka ili ne.

Smatraš li štetnim to što su nam određene norme ljepote, medijski nametnute?

Uf jako teška i važna tema. Smatram jako štetnim i velikim problemom današnjice! Sve ove online platforme, mediji i društvene mreže, pune su photoshopa, prikazanja neralnih života i ljudskih tijela, te promiču iskrivljene vrijednosti. Žao mi je svih što moraju odrastati i živjeti u takvom okruženju. I sama sam bila žrtva medija i instagrama.

Ono što me raduje jest činjenica da se sve vise širi "body positivity" i priča o ovoj temi, jer istraživanja govore da nikad nije bilo više oboljelih od poremećaja u prehrani nego što je to sada. Tako da ljudi volite sebe i svoje nesavrsenosti, to nas čini posebnima.

 Iskoristit ću priliku da nam kažeš koji su tvoji daljnji planovi?

Imam neke započete projekte kao što je nova pjesma i ono što znam jest da to želim i završiti. No jedini konkretni plan i prioritet kojeg imam i na kojem radim je biti sretna i živjeti život kojeg ću stvarno voljeti. Na kraju krajeva, to je jedino i bitno.