Od Zagreba stigla sam do Beograda. Imam nekoliko dana do porođaja i razgledavanjem ponude potrepština za bebe otkrila sam " Chebence" Ivane Tomić Mitrić. Pamuk je moj br.1 i zbog toga sam Ivaninim proizvodima i dala prednost.

Ivana Tomić Mitrić, rođena je u Tuzli. Studij psihologije završila je u Sarajevu, a zadnje četiri godine s obitelji živi u Beogradu. Za sebe kaže da je kćerka, sestra, supruga i majka trogodišnje djevojčice, a odnedavno se njihovoj obitelji pridružila i jedna šapa koju su spasili na ulici.

Ivana u izradi svog hobija ima veliku potporu obitelji i prijatelja, te kaže da su svi bili pozitivno iznenađeni njezinim hobijem i sama se iznenadila spoznavši što sve može da se napravi uz malo truda i mašte. Ivana za sebe kaže da je još početnik u ovome poslu, prvenstveno radi iz ljubavi i emocije što se kroz njene radove da i opaziti. Bolje ju možemo upoznati kroz razgovor s njom...

Svi mi kreativci uživamo u samoj izradi predmeta koje stvaramo. Zanima me baš vaše iskustvo. Koliko zadovoljstva vam stvara vaše stvaralaštvo?

Ja sam zanesenjak i u nekoj ideji mogu da živim danima, dok ju ne ostvarim. U nedostatku vremena i ovoj atipičnoj svakodnevnici zaigram se kao malo dijete u svemu što pravim. Mnogo me obraduje kada vidim da je u konačnici proizvod autentičan samoj zamisli.

Kako se sama ljubav izrade unikatnih predmeta rodila u vašem slučaju i čime je bila potaknuta?

Oduvijek sam se bavila nekom vrstom kreative; šiti sam naučila sasvim slučajno, da bih ovo ljeto izvukla mašinu iz kutije i bacila se na posao. Sama ideja o " Chebencetu " je također došla spontano iz jedne davno namaštane priče o poklon korpicama za bebe. Sve je počelo jednoga dana kada sam poručila materijal i sama sebi rekla da ja to jednostavno mogu.

Gdje pronalazite inspiraciju za rad?

Inspiracija je svuda oko nas, ali je najveća inspiracija moja kći, vrijedni pomagač i kritičar u istome. Rado osluškujem i pratim njene želje i igre. Krpene igračke su se pokazale kao pun pogodak, jer su dio naše svakodnevne igre od buđenja do odlaska na spavanje.

U današnjici imamo tu privilegiju da internet koristimo kako bi drugima pokazali svoj rad. Koliko je internet blagonaklon za jedan ovakav hobi?

Internet kao mediji je nezamjenjiv, zbog jednostavnog načina plasiranja bilo čega čime se bavimo, međutim, ono što meni trenutno nedostaje su klasični bazari i sajmovi gdje je moguća izravna komunikacija i upoznavanje ljudi sa proizvodima.

Konkurencija je velika, kako se izdvojiti?

Mislim da je svaka osoba koja se bavi ovakvom vrstom stvaralaštva posebna i da svatko od nas na svemu što radimo ostavlja svoj trag koji je neusporediv. Konkurencija je fenomenalna sa mnoštvom originalnih kreacija i riješenja i ne bi ni valjalo da nije tako.  Samim time se ostavlja veliki izbor da svatko od nas, ukoliko želi, pronađe nešto što mu se najviše dopada, a izbor je beskonačan.

Što bi poručili potencijalnim kupcima vaših proizvoda - zašto ste baš vi pravi izbor za kupnju?

Moja prva narudžba bila je za prijateljicu koja živi u Beču. U cijelom tom procesu izrade i slanja imala sam veliku tremu i sa nestrpljenjem sam iščekivala poruku da je paket stigao. Kada jeste i kada sam pročitala utiske kako moj rad netko drugi vidi, pomoglo mi je da se ohrabrim.  Još dugo ću se snatrati početnikom koji uči dok stvara, zbog toga se ne želim hvaliti da sam pravi izbor za kupnju, ali svakako pravim predmete koje bih i sama rado kupila.

Imate li poruku za mlade kreativce?

Imala bih riječ podrške za sve koji se imalo premišljaju da počnu istim ili sličnim da se bave, da ne oklijevaju, jer sve je moguće uz malo truda i puno ljubavi. Moj logo je da se " Chebence" sastoji od 100% pamuka i 100% ljubavi.

Koji su vaši dalji planovi?

Trenutno imam niz manjih planova i projekata na kojima radim. Imam zanimljiv plan. a to je da dječije crteže pretvaram u igračke. Za dalje planove imam želju da moj hobi danas-sutra preraste u nešto ozbiljnije, ali ne žurim, idem polako.

Ostavite nam vaše kontakte kako bi mogli pratiti vaš dalji rad:

" Chebence" možete potražiti na facebooku: https://www.facebook.com/chebence , a možete nam kucnuti i na Instagram: https://www.instagram.com/che.bence/.

Dobro ste došli!