Samo u biljnom carstvu bit će navinuta pera koja tjeraju sat života.                                                                                   Dr. Max Bircher-Benner

Može li ljekovito bilje pomoći u borbi protiv Corona virusa? Iz Wuhana u Kini stižu nam lijepe vijesti o uspjesima u liječenju COVIDA-19. No, naša javnost nije dovoljno informiranja da su ti uspjesi postignuti, osim mjerama karantene i samoizolacije, izmeđuostalog i – INTEGRIRANOM TRADICIONALNOM KINESKOM MEDICINOM LIJEČENJA LJEKOVITIM BILJEM PARALELNO SA SLUŽBENOM, KONVENCIONALNOM MEDICINOM.

To kod njih ide uvijek zajedno, skupa, paralelno. Kod nas na żalost, ne. Kod nas je u Hrvatskoj prirodna medicina potpuno protjerana iz sustava liječenja naše konvencionalne, službene medicine. Mi nikoga ne liječimo. Nikome ne pružamo ni medicinsku pomoć. Mi ne trgujemo, ne prodajemo niti preprodajemo ljekovito bilje, čajeve i ostale biljne preparate. Mi samo zadržavamo pravo na zakonom i Ustavom RH garantirano pravo na informiranje građana, uz pridržavanja svih mjera karantene i samoizolacije koje nam propisuju Nacionalni i Županijski stožer civilne zaštite, naši liječnici i medicinsko osoblje. Prirodna medicina je samo nadopuna slużbenoj, konvencionalnoj medicini.

____________________________________

Sve što je izlječivo, može se izliječiti ljekovitim biljkama i vodom.
Vinzenza Priessnitza

Malo je danas poznata, ili bolje reći, gotovo potpuno nepoznata u javnosti velika moć bosiljka u liječenju gripe, povišene temperature, BRONHITISA, kašlja, upale pluća, tuberkuloze i drugih plućnih i respiratornih bolesti, dakle, skoro svega onoga što nam upravo donosi Corona virus. O bosiljku znamo tek toliko da se prodaje kao začin i ništa više od toga. No, ipak domaćice i dobre kuharice znaju kako se bosiljak koristi kao konzervans pojedinih jela.

Što to znači da je bosiljak konzervans?

To znači da je vrlo jak i moćan antiseptik i antibakterik kojeg pučka medicina od davnina koristi još i kao odlično sredstvo protiv virusa, parazita i glista, nesanice, upale bubrega, umirenje... Miris mu je jak, ugodan, i svjež, a okus mu je topao i blag, pomalo gorkast. Bosiljak potječe iz Indije i oni su vjerovali da je bosiljak natopljen božanskom esencijom i bio je posvećena bogu Višnuu. S bosiljkom se zaklinju na sudu. Nakon uskrsnuća na grobu Isusa Krista pronađen je upravo bosiljak. Bosiljak sadrži oko 0,4 do 0,8% eteričnih ulja u kojima se nalaze njegova vrlo moćna antivirusna i antibakterijska ljekovita svojstva. Zanimljivu recepturu protiv tuberkuloze pluća nam otkriva Zlatko Gurski u svojoj knjizi ZLATNA KNJIGA LJEKOVITOG BILJA. Tri puta dnevno se uzima na vršku noža mješavina praha od jednakih dijelova bosiljka, pelina i boba kleke-borovice. A protiv kašlja i povišene temperature te nakupljanja sluzi u plućima i dušniku nam pomaże čaj od jednakih dijelova BOSILJKA I MAJČINA DUŠICE o čijoj antivirusnoj ljekovitosti sam više govorio u prošlom dopisu.

DOZA: Zlatko Gurski sugerira dvije velike żlice suhe biljke staviti u 1L kipuće vode, ugasiti vatru i pustiti da odstoji poklopljeno 15 minuta, uz povremeno miješanje, a potom kroz gazu i čajno cjedilo procijediti.To vażi i za bosiljak i za majčinu dušicu i timijan. Za prevenciju od Corona virusa dobro je svaki dan popiti po litru ovog čaja, a ako smo zaraženi onda dvije litre, uz obilni dodatak meda i sok jednog limuna. Poželjno, i dvadeset kapi tinkture propolisa. Ugledni znanstvenik dr. JOVAN TUCAKOV u svojoj knjizi LIJEČENJE ČAJEVIMA LJEKOVITOG BILJA tvrdi da se posebna ljekovitost bosiljka ogleda u njegovom eteričnom ulju koje ubija viruse, bakterije i druge mikroorganizame jer bosiljak sadrżi MOĆNI ESTRAGOL, METILKAVIKOL, LINALOL, CINEOL i druge ANTISEPTIČNE I ANTIVIRUSNE SASTOJKE. Koliko je moćan bosiljak govori i podatak o tome da je pronađen u grobnicama piramida, gdje su ga faraoni koristili za balzamiranje mumija baš kao i timijan i majčinu dušicu. Francuska i neke druge farmakopeje i danas propisuju bosiljak kao oficijelnu drogu. Bosiljak možete kupiti u biljnoj ljekarni u svakom gradu, u svakoj trgovini i trgovačkom centru gdje se uglavnom prodaje kao začin. DODATAK PREHRANI. Umjesto panične i grozničave potrage za wc papirom, možda nebi bilo loše da kupite i ove ČAJEVE i začine jer vam baš oni mogu spasiti život. U slučaju Corona virusa stručnjaci tvrde da se isti zadržava u grlu četiri dana i da se onda spusti u pluća i uzrokuje upalu sa mogućim često i fatalnim posljedicama.

GRKLJANJE JAKOG ČAJA OD BOSILJKA
Da se to nebi desilo Zlatko Gursky predlaže da jakim čajem od bosiljka ispirete i grkljate grlo šest puta dnevno. U čašu kipuće vode stavite deset grama suhe trave-tri velike żlice bosiljka ili kadulje, neka odstoji 15 minuta, filtrirajte, pa dodajte dvije velike żlice meda od bagrema i trideset kapi tinkture propolisa kojeg možete kupiti kod svakog pčelara i u svakoj ljekarni. Napravite svoju MALU ZELENU KUĆNU LJEKARNU PROTIV CORONA VIRUSA.

U nju uključite svakako i prirodni jabučni ocat. Nikako ne onaj tvornički u trgovinama. STROGO ZABRANJENO. Nego onaj PRIRODNI jabučni ocat što ga naši proizvođači prodaju subotom na trżnici. Jedna baka prodaje ga svake srijede na Hebrangu po 13 kn, a subotom na pijaci. U jednu šalicu tople vode stavite jednu veliku žlicu prirodnog jabučnog octa i jednu veliku žlicu bagremovog meda i to promješajte i popijte dva puta dnevno. Bez kuhanja. S ovom recepturom jedan čovjek je izliječio kolesterol i masnoće u krvi. Ovaj napitak je vrlo moćan dezinficijens i ubica virusa, bakterija i parazita i kolesterola u našem tijelu. Ljekovitost i antivirusna moć prirodnog jabučnog octa u kombinaciji sa ljekovitim biljem, medom i propolisom je ogromna. Ni ja ni moja Udruga ne prodajemo ni trave ni čajeve, niti bilo koje druge biljne preparate, nikoga ne liječimo niti pružamo bilo kakvu medicinsku pomoć bilo kome, pa vas molim da mi više ne šaljete molbe i narudžbe za kupnju čajeva jer se time ne bavimo. Sve ovo što vam savjetujem možete kupiti u svakoj trgovini, trgovačkom centru ili ljekarni. Svojim znanjem i savjetima żelimo samo pomoći u ovoj teškoj situaciji, dati svoj doprinos i svoj obol u borbi protiv ovog zla- Corona virusa i ništa više. No, kao Udruga Učinimo svijet boljim držimo da imamo pravo informirati građane o nečem što im eventualno može pomoći ili čak spasiti život. Naravno, nitko ne može sa stopostotnom sigurnošću tvrditi da ovi savjeti mogu pomoći u borbi protiv Corona virusa. Ali isto tako, nitko ne može sa stopostotnom sigurnošću tvrditi da ne mogu pomoći. ČUDNA JE MOĆ PRIRODE I LJEKOVITOG BILJA. . Ovih dana svjedoci smo velikog uspjeha u liječenju Corona virusa u WUHANU. Uspjeh je prije svega rezultat INTEGRIRANE TRADICIONALNE KINESKE MEDICINE LIJEČENJA LJEKOVITIM BILJEM I ZAPADNE KONVENCIONALNE MEDICINE U BOLNICI HUBEI. HICWM.Na žalost, kod nas je u Hrvatskoj prirodna medicina potpuno protjerana i prognana iz sustava liječenja konvencionalne medicine, da bi famaceutska industrija mogla sama zarađivati na sintetičkim lijekovima. Savjete i upute Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite o KARANTENI i samoizolaciji treba slušati i poštivati. Kao građanin, poštujem ih i sam i savjetujem i svima ostalim-OSTANI DOMA. No, pravo na informaciju je također garantirano Zakonom i USTAVOM RH, osnovni je temelj svakog demokratskog i civiliziranog društva, te molim sve nadleżne institucije-Grad, Županiju, Županijski stožer civilne zaštite, policiju, bolnicu i liječnike da ove informacije o antivirusnoj ljekovitosti bosiljka, timijana i majčine dušice, zatim meda, propolisa i jabučnog octa, dođu do svih onih koji su zarażeni Corona virusom, njihovih obitelji i svih onih koji se nalaze u bolnici i samoizolaciji. Hvala.