Zašto je kadulja nenatkriljivo ljekovito biljno sredstvo u liječenju upale grla, BRONHITISA, upale pluća, tuberkuloze pluća, i drugih respiratornih i plućnih bolesti kojima je uzrok sada baš Corona virus.

Prije svega, zato što kadulja u svom sastavu ima oko 2,5 % ETERIČNOG MIRISNOG ULJA, u kojem ima CINEOLA, SALVIOLA, TIONA, KAN FORA I TANINA, ona ima u sebi i puno kalija i kalcija, djeluje zato adstringentno i antiseptički, te kao vrlo moćna antivirusna, antigljivična i antibakterijska biljka. Pravoslavci ju u Srbiji nazivaju ŽALFIJA, što često dovodi u zabunu, ali radi se samo o različitim narodnim imenima, ali istoj biljci. Oko 1680. god. izdana je knjiga od 400 stranica koja je opisivala ljekovitost samo kadulje. Kadulja je izvanredno sredstvo za grkljanje.

Corona virus napada prvo grlo u kojem se zadržava puna četiri dana, a potom se spušta u pluća i izaziva upalu pluća sa vrlo često fatalnim posljedicama. Zato, prije nego što se to desi, čim osjetite prvo peckanje i bolove u grlu, odmah postupite na slijedeći način: u pola litre kipuće vode, stavite četiri velike žlice suhe kadulje, kad proključa, neka vrije točno jednu minutu, onda skinite sa vatre, s gazom u cjediljki filtrirajte, a potom dodaje četiri velike żlice meda i 30 kapi tinkture propolisa. I tom iscrpinom dobro grkljajte i ispirite grlo više puta dnevno, ne nikako progutati, nego obavezno ispljunite. Ovo vam je jedina nada da Corona virus neće skliznuti u pluća. Propolis kapi možete kupiti kod svakog pčelara, a čaj od kadulje proizvodi FRANCK i možete ga kupiti u svakom trgovačkom centru, trgovini ili biljnoj ljekarni.

Ja čajeve i bilje ne prodajem, nikoga ne liječim, već samo sa Udrugom informiramo građane o nečemu što može pomoći protiv Corone. A koliko je moćna kadulja u liječenju zaraznih bolesti poput recimo TIFUSA, svjedoči nam o tome i veliki poznavatelj ljekovitog bilja Zlatko Gursky, u svojoj knjizi ZLATNA KNJIGA LJEKOVITOG BILJA gdje nam donosi recept protiv trbušnog tifusa.

Dodaju li se kadulji jednaki dijelovi pelina i kleke-borovice, pa se to kuha u pola vode i pola vina i pije se tri puta dnevno po šalica prije jela, dobit ćemo efikasan lijek protiv trbušnog tifusa. Ako je kadulja toliko moćna, da liječi i zarazne bolesti poput tifusa, zar nije onda realno nadati se i očekivati da nam može pomoći i protiv Corona virusa.