Nakon Jakovčićevog brodskog izleta ovog vikenda, točnije u subotu, kada je sastao s predstavnicima nezavisne liste Dalibora Vašarevića, u Sl. Brodu više ništa nije nemoguće! Dosada je izgledalo kako Slavonski Brod neće imati kandidata za Europski parlament, budući da niti jedna stranka nije nikoga predstavila iz Broda na svojim listama, makar se vjeruje da HDSSB sigurno nije i neće se odreći potencijala saborskog zastupnika Bore Grubišića. No, ipak valjda tako moralo biti,  Tomislav Goll je prvi službeno potvrđeni brodski kandidat za Europski parlament na Jakovčićevoj listi "Europa za sve" S ovim potezom svi ovi akteri su dokazali da je čisti zrak - politika, zaštita okoliša također - politika!

No, nakon Jakovčićeve šetnje brodskim Korzom u subotu poslijepodne, ipak je Brođanima ostavljeno za razmišljanje oko jednog delikatnog pitanja. Hoće li Ivan Jakovčić iz IDS-a zaista pomoći Brođanima ili samo skuplja političke poene kada izjavljuje: „..jedna od prvih stvari koje ću napraviti je ta da ću inzistirati da priča oko onečišćenja zraka i okoliša u Brodsko-posavskoj županiji postane interes Europe, jer mi postajemo članica Europske unije. To više neće biti brodski ili hrvatski problem, jer to postaje europski problem…“ Tu njegovu izjavu možete vidjeti na linku:  http://www.ebrod.net/slavonski-brod/vijest/tomislav_goll_na_jakov__i__evoj_listi_za_europski_parlament-1104.html !

Nemojte zaboraviti da Jakovčićev stranački kolega Darko Lorencin, tko je neki dan izabran za ministra turizma RH je čovjek koji u Istru doveo Rockwool! A ono što je Brođanima Rafinerija, to je Rockwool Istranima. Nakon Rockwoola  Lorencin još je uzorno pekao svoj zanat(!), bavio se sa sastavljanjem Zakona o strateškim investicijama. Hrvoje Hrabak, predsjednik arhitekata RH zaključio je da je: „Zakon o strateškim investicijama pogubniji je od Sanaderova zakona o golfu!“ Izjavu Hrabaka  možete vidjeti na linku:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/articleId/203895/Default.aspx !

Ipak pored svega, želim svom prijatelju Starom Mačku Tomu, Tomislavu Gollu, tko će biti kao Brođanin jedini na Jakovčićevoj listi za Europski parlament, puno uspjeha! Ali bojim se da Jakovčići i slični, pa ljudi kao Lorencin ili bivši ministri (od g-đe Dropulić ovamo), pa i sadašnji ministar za okoliš i prirode, uz veliko poštovanje za njihova obećanja, neće nam pružati adekvatnu pomoć! To se i dosada milijun puta dokazalo! Sve je to obično politikantstvo i svi su samo politikanti koji skupljaju poene da bi pokušali ući u Europski parlament ili zadržali ministarsku fotelju.

Na žalost oni koji bi mogli nam pomoći u našim ekološkim problemima, kao na primjer 'Eko Kvarner', 'Zelena akcija' ili HBS - 'hrvatski', odnosno 'Fondacija H. Boell' u svom radu žele ostati politički neovisni… Zbog toga ne surađuju se s političkim strankama (čak niti onima zelenog predznaka). Također, makar njihovi čelnici znaju da bi „kvalitetna zelena opcija bila prednost u europskom parlamentu, nejasno mi je da „niti ne namjeravaju institucionalno sudjelovati u formiranju liste za Europski parlament.(?)“ Zaboravljaju da je čisti zrak, politika, zaštita okoliša također!