Ovo je postalo već normalno. Od kad je na vlasti tzv. socijaldemokratska partija natječaji koji su za osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, postali su nešto normalno kao i ugovori na određeno kod novozaposlenih. Neki dan sam pročitao jedan izuzetno aktualan i dobro argumentiran tekst na sbperiskopu  Ovce za šišanje,  iz kojeg sam izvadio citat " U Brodsko-posavskoj županiji na dan 01.03.2013. je na HZZovim stranicama, u kategoriji Ekonomisti, pravnici, administrativci, objavljeno 8 natječaja, od toga 6 za stručno osposobljavanje za rad.

Do kada?

Pa u Hrvatkoj, ako se ovako nastavi, više nitko neće raditi ni za minimalnu plaću jer svi će poslovi biti za osposobljavanje uključujući i one za koje se traži radno iskustvo. U isto vrijeme, šefovi  "pojedinih agencija ", kako kaže naš premijer, zbog velikog posla, dobivaju povišice. Nedavno sam čuo da su u jednoj brodskoj tvrtki radnici imali manju plaću od minimalne nekoliko mjeseci. Sad će im to navodno biti vraćeno. Što je s našim sugrađanima koji su radili u PAN-u, Projektgradnji i sličnim tvrtkama?

Do kada ?

Godine 1986. godine u prosincu nas šestorica iz tokarije dobili smo veću plaću od direktora. Istina imali smo i velik broj prekovremenih sati, ali danas ni s njima ne bismo mogli ni prići takvoj plaći. Nekad se cijenio rad , a što se danas cijeni?

Jednostavno , krajnje je vrijeme da se počnemo organizirati. Napustili smo sindikate, rascjepkali su nas u stotine njih, a mi, jedino organizirani u njih, ili stranke koje će nas predstavljat,i možemo nešto učiniti. Ima dobrih primjera i treba se samo ponovo okupiti.

Brod je ponosan grad i krajnje je vrijeme za nove ljude i novu politiku.