Ohrabren mailovima gospodina Josipa Perkovića koji svakim novim javnim istupom dobrano zaljulja, a ponekad i zgrozi brodsko-posavsko javno mnijenje, i natječajima koje provodi akademska zajednica na čelu sa uglednim rotarijancem Kozakom, SBPeriskop prvi u Hrvatskoj objavljuje fotografiju sa završne dodjele Uvjerenja o usavršavanju za program samostalnog poduzetnika koja se dogodila u prostorijama CTR-a, u prisustvu mnogih uglednika, a iz ruku samog pročelnika Županijskog upravnog odjela za EI – gospodina Štefanac Marijana.

Nakon višemjesečnog ping-ponga na relaciji HZZ-e - CTR- Pučko Otvoreno Učilište- Auto moto centar Nova Gradiška - Županijski upravni odjel za EI – polaznici (pokusni kunići) sve su preživjeli i naučili. Osim marketinga, poslovnih komunikacija, prava, engleskog jezika, informatike i financija gdje su pokazali zavidne rezultate (kao uostalom i njihovi profesori ), pročelnik Štefanac ih je dodatno upoznao sa obrazovnim sustavom u Japanu (gdje se žene od malena uče raditi one stvari ), te s teškim životom u urbanim sredinama (gdje, na primjer, mnogi građani i malograđani nikada nisu vidjeli tele kako sisa majku kravu). O seoskom životu i maloseljanima, te stupanju koza u spolne odnose, gospodin Štefanac nije imao vremena govoriti. Ostavio je to, vjerojatno, za prigodu kada će se još jednom dodjeljivati već dodjeljene diplome, ali ovaj puta u županijskoj vijećnici uz prisustvo novinara iz cijele Hrvatske. Tada će biti i mnogo više reklamnog materijala (zastavice jevropske unije).

Budući da je samo jedna kandidatkinja bila obavještena da će se dodjela uvjerenja održati u prostorijama CTR-a, vrijedni djelatnici uspjeli su naći samo jednu evropsku dvobojnicu, i, također, po jednu županijsku i državnu trobojnicu . Ostale zastavice i sveučilišne kape ravnomjerno su raspodjelili po cijeloj županiji, jer nisu znali s koje će ih strane diplomci „napasti“. Neki su došli ravno iz birtije, a neki su čekali gospođu Bakunić ispred zgrade Županije brodsko-posavske, i to po kiši. Sve prolazne i neprolazne teškoće 13 neustrašivih kandidata je prevladalo i sada su osposobljeni da na krilima novih znanja pridonesu kolektivnom izlasku iz krize cijele zemlje – tako im Nadan pomogao.

S obzirom na to da je SBPeriskop imao čak dva pokusna kunića u ovom projektu, s pravom se može svrstati među najeuropskije portale u Brodu, još jednom želi čestitati svim diplomcima pa čak i onima koji su u Poslovni plan za otvaranje slastičarnice u troškovnik „trpali“ proteze, zubala i druge medicinske implatate.