Pažljiviji čitatelji vijesti sjećaju se kako je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara dao prostačku i prijeteću izjavu za (odnedavno obezglavljeni) lokalni news portal. O tome kako je, i s kim u dosluhu, otac grada pokazao svoju pravu narav, isproduciravši opasnu laž, osvrnuo sam se u svojoj kolumni Gradonačelnik Duspara džonom na SBPeriskop. Kolumnu toplo preporučujem za ponovno čitanje, boljeg razumijevanja neodgovornosti ovog političara radi, političara koji je time tako olako zalijepio metu na leđa uredniku i suradnicima.

Podsjetimo se što je dr. Duspara, za sada nekažnjeno, izjavio: Ima više ljudi u Slavonskom Brodu koji se predstavljaju novinarima i koji pokušavaju mene, odnosno  gradsku upravu, ucjenjivati pisanjem insinuacija, konstrukcija i čistih laži, ne bismo li prihvatili financirati njihov diletantizam i nepismenost, odnosno, ne bismo li prihvatili financijski liječiti njihove frustracije zbog gubitka sinekura koje su imali u Jugoslaviji. Kad su diletantizam i nepismenost u pitanju, mislim na SBOnline, a kad su frustrirani jugoslavenski gubitnici u pitanju, mislim na SBperiskop.

Nakon što sam ga prozvao za konfabuliranje i insinuacije, tekst sam zaključio jednostavnim pozivom: Budete li, gradonačelniče, šutjeli o ovome napisanome, bit će to znak za javnost da niste u pravu i da ste pokušali ušutkati novinare. Progovorite li na ovo moje reagiranje, budite napokon toliko ispravni i odgovorite na ovom portalu, a ne na portalu svog prvog časnika za medijske veze, bez obzira što ste kod njega prostor već dobrano platili.

Kako se gradonačelnik nije oglasio ni poslije tri tjedna, dobiven je jasan znak da je svojim istupom pokušao ušutkati novinare odnosno očito je da je svojom šutnjom priznao da nije (bio) u pravu. Iako je njegovo priznanje neizravno, nama je u  SBPeriskopu, u smislu satisfakcije, dostatno. Nije to mala stvar priznati da si lagao i vrijeđao.