Pred konstituiranje Gradskog vijeća u drugom pokušaju, a pod nazivnikom imperativa bezodvlačne realizacije planiranih projekata koji su značajni za Slavonski Brod,  – potpisan je koalicijski sporazum između Udruge Pravaš i SDP-a. Tako su Duspara i Lujić, politički predvodnici spomenutih političkih organizacija, pred očima brodske i hrvatske javnosti, u ime „interesa grada i građana“, dogovorili suradnju odnosno demonstrirali značenje i značaj pojma pragmatičnost. Potpisani sporazum omogućit će zadovoljavanje i provedbu dogovorenih interesa, pri čemu je sasvim jasno, da u njemu nema mjesta za ideološke boje, koje su svojevrsne zastave ispod kojih se skupljaju i svrstavaju njihovi birači. Znači, u Slavonskom Brodu nisu ujedinjene/pomješane crvena i crna boja, nego su se akteri koalicije odrekli vlastitih boja.

Tko je potpisivanjem koalicijskog sporazuma više dobio odnosno tko je manje izgubio, tko je razočaran, a tko oduševljen, apsolutno nas ne interesira. Ono što (p)ostaje predmetom interesa ovog portala je fenomenologija duha palanke u kome, što je sjano vidljivo u ovom  snubljivanju desnice i ljevice, političko bešćašće dovedeno do formule  uspješnog vladanja gradom i građanima. Političkim beščašćem zovemo odricanje od atributa  vlastitosti, a da o tome nisi kononzultirao one na čijim leđima stojiš – svoje članstvo.

Kako bi ilustrirali stavove slobodnolebdećih inetlektualaca  u ovaj prilog uvrštavamo video koji je sastavni dio teze o političkom beščašću. Jedino što molimo je to da ga, kao "briljantnu analizu" palančkog mentaliteta, pogledate do kraja. Znamo da ste ga gledali, ali, ovaj put, Savo govori o političarima Slavonskog Broda.