U famoznom Glasniku Slavonskog Broda, službenom glasilu grada Slavonskog Broda, službenoj slikovnici za odrasle Brođane koji vjeruju u bajke, šarenoj špajz karti poglavarstvenih uspjeha, u broju 24, za studeni 2013. godine, koji je grafički pripremio grad Slavonski Brod, a istiskala Posavska Hrvatska d.o.o. Slavonski Brod (vidi impressum!), između ostalih pohvalnica samima sebi, uočavamo naslov da je gradsko kupalište „Poloj“ među četiri najljepše riječne plaže u Hrvatskoj. Znači, Poloj je po ljepoti četvrti, jer da je treći ili drugi, u naslovu bi tako i stajalo. Poglavarstvo je na Mjesecu: mali korak za Poloj, veliki za brodski turizam.

U informaciji se ističe slijedeća rečenica: Stručna komisija koja je pregledavala i ocjenjivala plaže nije imala nimalo jednostavan zadatak. Tijekom natječaja su obišli oko 900 plaža diljem Hrvatske. Devetsto plaža?! Je li stručna komisija stvarno obišla toliki broj hrvatskih plaža uključujući i Poloj? To su 2,5 plaže dnevno! Cijelu godinu neko je obilazio plaže, brćkao se u moru i rijekama, bivao barem ručkom počašćen (k)od vlasnika plaža, jer naporan je taj posao, ispunjavao formulare... Rade li članovi stručne komisije još išta u životu, osim što pregledavaju i ocjenjuju plaže? U ovo zemlji privilegirani paraziti iz zajedničke  kace s medom ne vade med žličicom, nego lopatom! Obilaziti plaže, ocjenjivati ih, biti zbog toga stručan i ugledan - toga ima samo u Lijepoj našoj. Sve se ovo možemo zapitati i zaključiti ako povjerujemo u članak koji je napisao nepoznati neki autor iz Uprave, grafički ga uobličio grad, a istiskala PH.

Usput, nisam ni znao da Posavska Hrvatska ima tiskaru. Nema?! Aha, ona samo posreduje između Grada i tiskare! Neka, neka je tiskarske karike u prehrambenom lancu informiranja javnosti domaćeg porijekla. Dakle, raduje vijest da su se pomirili gradonačelnik M. Duspara i direktor B. Penić i poslovno usaglasili. Očekuje nas još objektivnije informiranje. Navek živi ko posluje/informira pošteno!