Slučajevi u Hrvatskoj pošti nisu slučajni. Neki red niže saznat ćete o novom slučaju iz Slavonskog Broda koji će potvrditi ovu tvrdnju. HP nije promijenila ni dlaku ni ćud – ustanove koja se bavi prenošenjem poruka i dostavljanjem pošiljaka, ali koja nedovoljno pristojno i korektno mari za dobrobit svojih korisnika/klijenata. A trebala bi, ako ni zbog čega, ono zbog pritiska konkurencije. Izravno sam oštećen i želim obavijestiti javnost što ju očekuje kad HP pogriješi. Uostalom, to sam obećao izvjesnom Ivi iz službe za žalbe/prigovore. No, čini mi se da je taj anonimni činovnik mislio da samo prijetim, kao i desetine drugih oštećenik korisnika usluga Hrvatske pošte. No, krenut ću redom.

Početkom lipnja poslao sam „obično/redovno“ pošiljku težine od 240 grama u posebnoj koverti u Zagreb, na nedvojbenu adresu. Nakon desetak dana pošiljka mi se vratila, jer da ju primateljica nije preuzela/podigla, iako joj je od strane poštara ostavljena obavijest. Potom sam pošiljku poslao na potpuno istu adresu, istoj osobi, preporučeno odnosno poslao sam ju ponovo, ali na sigurniji i skuplji način. Međutim, i ta se pošiljka vratila!!! U obrazloženju je stajalo da je primatelj nepoznat. Ponovit ću: prvi put primateljica je bila poznata (i njena adresa), ali nije preuzela/podigla pošiljku, a drugi put ta ista primateljica, na istoj adresi je nepoznata i više ne postoji. Tako je, prema obavijestima na vraćenim pošiljkama, tvrdio poštar, uniformirani terenac za dostavljanje pošiljki. Očito da je lagao. Najvjerojatnije da nijednom nije bio na konkretnoj adresi. O svemu sam obavijestio službenicu u kvartovskoj pošti u Naselju Andrije Hebranga, Slavonski Brod, odakle sam pošiljku uputio, ali ona mi nije ni znala ni htjela pomoći. Jedino je vrtjela glavom i ponavljala kako sa Zagrebom imaju dosta problema.

Putem interneta napisao sam prigovor na neobavljenu uslugu, točnije na nerad, nekorektnost i lažljivost čovjeka koji radi na terenu i zatražio da se situacija razriješi. Nakon desetak dana stigao je odgovor od izvjesnog Ive. Citiram:

Poštovani,

prije svega dozvolite da se ispričamo što Vam nismo ranije dostavili odgovor.

Vezano za Vaš upit obavještavamo Vas kako je pošiljka vraćena i uručena pošiljatelju dana 26.06.2020. godine.

Nadalje kada pošiljka zaprimi status "nepoznat" znači da podaci primatelja nisu bili pravovaljani (adresa, ime i prezime) ili na kućnom kovčežiću nije bilo istaknuto prezime

primatelja.

Pošiljke koje zaprime status "nepoznat" odmah se upućuju u povrat prema pošiljatelju.

S poštovanjem,

Ivo

Hrvatska pošta d.d. | Služba za korisnike

Razočaran i iznerviram, uzvratio sam piscu odgovora, tepajući mu sa „šjor Ivo“

Vaš odgovor napisan je s nepodnošljivom lakoćom podcjenjivanja.

Jeste li vi beskrajno glupi ili beskrajno bezobrazni? Jeste li vi uopće pročitali moj prigovor? Imam pravo tvrditi da niste i da ste se tako svrstali među vaše poštare koji NE DOSTAVLJAJU pošiljke, dakle, u lijene bitange (poput one koja je izazvala problem, i koju de facto štitite) i koje narušavaju ugled Hrvatske pošte.

U obrazloženju ste napisali sljedeće: Nadalje kada pošiljka zaprimi status "nepoznat" znači da podaci primatelja nisu bili pravovaljani (adresa, ime i prezime) ili na kućnom kovčežiću nije bilo istaknuto prezime primatelja.

Čovječe, kako to da je prvi put pošiljka vraćena, jer primatelj nije došao po pošiljku, a poštar mu je ostavio obavijest o tome, a što znači da je adresa valjana? Zar to nije u koliziji s vašim obrazloženjem da podaci primatelja nisu pravovaljani? Zar to ne govori o tome da vi niste pročitali moj prigovor!

Kao dokaz šaljem fotografiju vraćenih pošiljki.

Ako mislite da se šjor Ivo ipak ispričao, dao nekakvo obrazloženje, ponudio obeštećenje i/ili slično – grdno se varate. On je povjerovao u izjave poštara, ako ga je uopće kontaktirao, a očito je da nije nije provjerio stanje stvari odnosno zatražio njegovu izjavu. Nije vam to jasno? Zar ste zaboravili da on radi u HP?! Slučajevi nisu slučajni. Šjor Ivo, ogrezao u birokrasku uskotračnost, smiksanu s bezobrazlukom i nedgovornošću, poslao je automatski odgovor kao da ga ne šalje čovjeku, nego budali koja se pomirila sa silom. Zato sam mu posalo novi e-mail s obećanjem da će za novi slučaj u HP u kome je sudjelovao kao prestavnik službe za korisnike saznati javnost. A dalje? Link ove objave poslat ćemo na hrpu adresa po Hrvatskoj, a naročito Ivinim šefovima.