Na službenim stranicama Grada Salvonskog Broda zabilježeno je predstavljanje knjige Antuna Tonija Barteka „Zvjezdani pašnjak“. Službenu bilješku prenosimo u cijelosti iz dva razloga. Prvi razlog je profesionalna nekorektnost i moralna mizernost autorice (magistre novinarstva!) i njenih nalogodavaca. Naime, u bilješci je s predumišljajem objavljen krnji popis onih koji su govorili o Bartekovoj knjizi i poeziji. Izostavljanjem imena potvrdili su da su falsifikatori, rušitelji objektivnog – iz sebičnih interesa. Drugi razlog objavljivanja potpune bilješke je nezapamćena nepismenost koju smo istaknuli crvenom bojom. Toliko grešaka na tako malo teksta ne može se naći ni na trenutnim update-ima koji se s lica mjesta diktiraju u editor. Problem je i u tome da takve tekstove, nastale bez sposobnosti korektnog oblikovanja i iznošenja misli, mogu pročitati posjetitelji Službene stranice Slavonskog Broda diljem svijeta.
                                                                                                                                                       U Gradskoj knjižnici grada Slavonskog Broda sinoć je predstavljena knjiga pjesama Brođanina Antuna Tonija Barteka pod nazivom „Zvjezdani pašnjak“. Promocija je održana u okviru Dana hrvatskog jezika, a program predstavljanja moderirala je mr. sci. Vesna Nosić. 

O Bartekovoj . U ime organizatora, Gradske knjižnice i Ogranka Matice hrvatske iz Slavonskog Broda, prisutne su pozdravili ravnatelj Gradske knjižnice Ivan Stipić, prof te ravnatelj Državnog arhiva i predsjednik Ogranka brodske Matice mr.sc. Ivan Medved.

 

Predstavljanju ove zbirke pjesama brodskog autora prisustvovao je i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara,dr.med,  a Grad Slavonski Brod je financijski pomogao u izdavanju knjige.

 

O osobnom doživljaju Barteka kao pjesnika, njegovom dugogodišnjem stvaralaštvu i javnom kulturnom djelovanju, njegovim stihovima te autoru osobno govorili su dr.sc. Irena Krumes Šimunović, mr. sc. Vesna Nosić, Dunja Vanić, te Ivan Šeremet. U programu su sudjelovali i Studio za suvremeni i klasični ples „Brodski leptirići“ , te Športski plesni klub „Top dance“.