S obzirom da sam kao pacijent prevaren i izigran u vezi utvrđene liste čekanja, nazvao sam Bijeli telefon Ministarstva zdravstva 0800 – 7999, otvorenu telefonsku liniju za pritužbe, pohvale, primjedbe i prijedloge građana vezane uz ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu. Dežurni lik mi je sugerirao da se pismeno žalim ravnatelju slavonskobrodske bolnice „dr. Josip Benčević“, te da se pozovem na član 23...

S obzirom da sam bio loše volje i razočaran, njegova takoreći niškoristi sugestija me je oraspoložila, štoviše, nasmijala. Ipak, sugestiju sam odlučio djelomično prihvatiti. Dakle, odlučio sam se žaliti ravnatelju brodske Opće bolnice, pismeno, ali javno, putem ovog internetskog portala. To i činim.

Poštovani ravnatelju, dr. Samardžić,

dana 23. siječnja 2024. godine u bolničkoj Jedinici za centralno naručivanje, naručen sam za prvi složeni pregled doktora medicine u Vaskularnoj ambulanti III (kirurgija), kod dr. Vučinić Dine za dan 17. travnja 2024. godine.

Budući da se 17. travnja održavaju izbori za zastupnike u Hrvatski Sabor, jučer oko 10,30, nazvala me je medicinska sestra, ili administratorica, i obavijestila da Vaskularna ambulanta taj dan ne radi, te da mi zakazuje novi termin – 22. svibnja 2024. Kada sam osobi izrazio svoje negodovanje zbog prolongiranja pregleda za još mjesec dana, mogao sam osjetiti njenu nemoć i nelagodu, toliko da se i telefon zacrvenio od srama.

Na Potvrdi o narudžbi pacijenata stoje još dva imena koje, osim dr. Vučinić Dine, prozivam kao odgovorne za neopravdano i prekomjerno odlaganje pregleda. A to su doc.dr.sc Blaženka Kljaić – Bukvić i Vesna Petrović, bacc.admin.publ. To da je došlo do poremećaja oko termina, to razumijem, ali ne razumijem zašto se pregled odgađa za više od mjesec dana. Pitam se radi li se o zlouporabi položaja, vjerojatnom ubacivanju drugih pacijenata preko reda, mimo liste čekanja?

Molim vas da me obavijestite (podatke imate!) o čemu je riječ. Unaprijed hvala!

 

S poštovanjem, Veljko Lukić

_________________________