Uz pomoć Tajnika ZTK-e grada Slavonskog Broda – gospodina Damjanović Mladena, prof. SBPeriskop pokreće novu rubriku: „Na mladima svijet ostaje“ te potiče sve zainteresirane da se jave sa svojim tekstovima i fotografijama o školskim i izvanškolskim aktivnostima učenika na području Slavonskog Broda i Županije brodsko-posavske. U prvom prilogu riječ je troje učenika OŠ Antun Mihanović koji djeluju kroz razne sekcije koje je oformio njihov nastavnik Mario Tandarić.

HZTK

Povodom učenja redovnih nastavnih sadržaja u sklopu nastave predmeta priroda i društvo učenici 3.e razreda ( Lovro Blagić, Kristina Lulić, Mia Brajković), nakon što su u školi učili pojmove tlocrt, plan grada i zemljovid odlučili su napraviti zajedničku maketu na kojoj je prikazan dio grada. Zahvaljujući njihovom razrednom učitelju Mariu Tandariću rad je do nedavno bio izložen u OŠ Antun Mihanović, Mali Pariz gdje mladi modelari i pohađaju nastavu.
Nakon uspješne izložbe rodila se ideja da maketu prikažu i u prostorima Zajednice tehničke kulture, točnije, u izlogu kako bi ju mogli vidjeti i brojni građani koji prolaze Mačekovom ulicom prema centru grada ili Franjevačkom samostanu.
Nadamo se da je ovo početak jedne nove suradnje s učenicima iz osnovnih škola, jer osim izložbe maketa moguće je napraviti i izložbu ostalih kreativnih stvari koji mladi mogu načiniti, a možda do sad nisu imali gdje prezentirati.
Stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane da pogledaju izložbu i da se uključe u neke od programa koje provode udruge Zajednice tehničke kulture.

Mladen Damjanović, Tajnik ZTK


Na mladima svijet ostajeNa mladima svijet ostaje 2Na mladima svijet ostaje 3SeaLife DC1400Na mladima svijet ostaje 6Na mladima svijet ostaje 7