occupySBPoznati PR Danijel Koletić više nije glavni u taboru gradonačelnika dr. Mirka Duspare. Zamijenio ga je još skuplji PR Krešimir Macan iz agencije Manjgura. Čovjek koji je osvajao izbore sa svima i koji ne preže ni od čega u javnom predstavljanju svojih kandidata. Također, čovjek čiji se rad debelo plaća.

Koliko će ta igra izaći gradonačelnika ostaje za vidjeti. Ono što građani grada Broda očekuju da se ne ponovi Pula. Zato financiranje predstojećih lokalnih izbora mora biti pod snažnom lupom javnosti, ali i državnih organa.

Naime, prema navodima t-portala od 19. travnja, 2010. godine podnesena je anonimna prijava protiv gradonačelnika Pule, šefa njegovog ureda, tajnika IDS-a te dvojca iz PR agencije Manjgura. Sve to je preneseno sa IPRESS (www.ipress.hr) od 19. travnja, 2010. Podnositelj anonimne kaznene prijave, koji se predstavlja kao Vox populi-građani Pule, tereti ih da su svjesno i namjerno oštetili proračun Grada Pule i poduzeća u vlasništvu Grada Pule u iznosu od 585.264,50 kuna.

Vox Populi navodi da su u ovim transakcijama oštećeni: Grad Pula te njegove komunalne tvrtke Plinara, Pula Herculanea, Pula parking, Pulapromet i Vodovod Pula.

Navode se i datumi te iznosi koliko je i kada platila pojedina javna tvrtka i Grad Pula. Od kompletne usluge, s računa IDS-a na račun Manjgure uplaćeno je tek 40 tisuća kuna umjesto 480 tisuća kuna plus PDV. Ostatak je namiren iz proračuna.

 

Pula troškovi

 

Kao dokaze anonimni prijavitelj (ili više njih) navode presliku Ponude tvrtke Manjgura d.o.o. za IDS grada Pule za izbore 2009. i korespondenciju između predstavnika IDS-a i predstavnika Manjgure d.o.o., koju nisu uputili medijima.