U tekstu objavljenom na SBplus portalu 30. 11. 2019. godine pod naslovom “Duspara ne respektira ni HDZ-ova dožupana Bošnjakovića“ objavljene su potpuno izmišljene i lažne informacije u dijelu teksta koji se odnosi na nas i dožupana Stjepana Bošnjakovića. Lažne su tvrdnje autora teksta da smo na sjednici izjavile da su amandmani koje smo podnijele, na prijedlog gradskog proračunu za 2020. godinu, “koncentrat obrazovanja i iskustva našeg ekspertnog tima u kojem se nalazi i ugledni HDZ-ovac te prvi brodsko-posavski dožupan, Stjepan Bošnjaković“. Amandmane na prijedlog proračuna smo napisale same. Dožupan Bošnjaković nije imao nikakve veze s pisanjem naših amandmana. Na službenoj Internet stranici Grada Slavonskog Broda, u rubrici „Gradsko vijeće“, nalaze se tonski zapisi održanih sjednica. Javno objavljeni tonski zapis 14. sjednice Gradskog vijeća dokazuje da su navedene Zovakove tvrdnje zlonamjerne izmišljotine.

Uredniku SBplus portala podnijele smo zahtjev za objavom odgovora na objavljenu informaciju, ali on ga je odbio javno objaviti. Zovak je, umjesto objave našeg odgovora, minimalno prepravio sporni dio teksta na način da njegova zlonamjerna poruka ostane nepromijenjena.

Zovak i botovi lažima i obmanama pokušavaju uvjeriti brodsku javnost u našu povezanost s HDZ-om što nema nikakve veze sa stvarnošću. Mi smo u Gradsko vijeće izabrane samostalnim izlaskom na izbore, a ne kao kandidatkinje s liste HDZ-a. Nema ni govora o našem prelasku u HDZ. Na idućim lokalnim izborima sigurno nas nećete vidjeti na listi HDZ-a ni u koaliciji s HDZ-om. Jedina brodska nezavisna lista nastavlja sa samostalnim vođenjem svoje politike. Idući puta kada netko opet bude pokušao lagati o našoj povezanosti s HDZ-om samo mu pokažite ovaj tekst.

Odmah po izlasku iz zatvora Zovak nas je nastavio vrijeđati i omalovažavati. Mnogi građani još uvijek ne znaju za Zovakovu povezanost s gradonačelnikom. SBplus portal djeluje iz stana u vlasništvu Grada Slavonskog Broda i dobiva novac iz gradskog proračuna. Pored toga SBplus ima i povlašteni pristup informacijama iz Gradske uprave. U Gradskoj upravi zaposlen je Zovakov sin te Ankica Majetić koja je, za vrijeme rada u Slavoniji DI, bila bliska Zovakova poslovna suradnica. S obzirom na sve navedeno jasno je da Zovak napadima na nas, te neprekidnim promoviranjem i hvaljenjem gradonačelnika, pomaže održavanju gradonačelnikove interesne skupine na vlasti u gradu Slavonskom Brodu.

Sustavnim pomaganjem SBplus portala gradonačelnik podržava vrijeđanje, omalovažavanje, kriminaliziranje i cenzuriranje svoje oporbe što je u demokraciji apsolutno neprihvatljivo budući da se pri tome koriste javni resursi u vlasništvu Grada Slavonskog Broda. Gradonačelnik više ne može glumiti da nema veze sa Zovakovim napadima na nas kao oporbu i uskoro će morati javno objasniti zašto podupire SBplus portal.

Nezavisne gradske vijećnice: Slavica Lemaić i Karmen Dizdar-Grgurević