U ovom pandemijskom razdoblju potrebne su nam alternativne metode da zaboravimo koliko žudimo za velikim koncertima, velikom glazbom, velikim ljubavima. U potrazi za odmakom od stalnog odmicanja može nam pomoći legendarni Nick Cave, koji je nedavno s javnosti podijelio svojih deset najdražih ljubavnih pjesama svih vremena.U jednom od nedavnih intervjua Nick Cave je upitan o tome koja je njegova definicija ljubavi te ima li poseban popis glazbeniku najdražih ljubavnih pjesama.

Cave je odgovorio: “Pitali ste o ljubavi – možda su upravo pjesme jedan od oblika ljubavi. Možda smo ih mi tako zamislili – da su pjesme te koje daju glas ovom čudnom, bezosjećajnom osjećaju koji nas razdire čitavog života. Ne znam. Možda su neke pjesme utjelovljenje same ljubavi i zato nas tako duboko pokreću i diraju. Pjesme su jednostavna, izravna, zapaljiva sredstva koja mogu uzrokovati trganje srca na najsitnije komadiće  – nešto što drugi oblici umjetnosti ne mogu učiniti s istom iznenadnom i zastrašujućom preciznošću. ”

Na temu svojim omiljenih ljubavnih pjesama, Cave je izjavio: “Ovdje je popis deset ljubavnih pjesama koje najviše cijenim – uglavnom starih, tužnih pjesama, također i sentimentalnih, koje su putovale sa mnom sve ove godine, držeći svu kontrolu nad mojim svijetom i nikad ne doživjevši neuspjeh u spašavanju mene. Pjesme su samo male neumoljive ljubavne bombe, ali su od strašne važnosti.”
Nick Cave bira: deset najvećih ljubavnih pjesama svih vremena

Caveova lista njemu najdražih ljubavnih pjesama dostupna je i kao playlista na Spotifyju.