Našega junačinu nekrsti koji cjeloživotno zlostavljaju i ponizuju žene uopće ne zanimaju, ali je zato do neba zavapio zbog katolika koji zlostavljanje žena sad odjednom zabranjuju, konačno i u saveznoj državi Coahuila, jedinoj od 31 meksičke federalne jedinice koja je žene koje bi pobacile još slala na trogodišnju robiju. Pejotl bi zacijelo pomogao na putu do spoznaje zašto je potres strefio baš područje Acapulca, više od 1.100 kilometara zračne linije od Coahuile i gotovo 300 od Ciudad de Mexica, gdje je vrhovni sud donio bogohulnu odluku. I zašto je, na kraju krajeva, unatoč svoj silini (7,1 stupnjeva po Richteru) potres ubio tek jednu jedinu osobu, k tome još i muškog spola?!?
Kucnuo je, eto, čas da se zapitamo – i to na jednom od najkatoličkijih jezika, pače materinskom pape Franje – '¿Es Vice Batarelo un musulmán?' Je li, dakle, perjanica katoličke i konzervativne rekonkviste u Hrvatskoj, zapravo – musliman? I to ne bilo kakav, nego jedan od one najrigidnije sorte, one koja je upravo zavladala najvećim dijelom nesretnog Afganistana, zemlje gdje najhrabrije žene (preciznije: najhrabrija ljudska bića u ovom trenu na cijelom planetu) otkrivenih lica na ulicama prkose uperenim puškama pravovjernih nasilnika, zbunjenih neposluhom na kakav nisu navikli.

O Zapadu i zapadnjačkim vrijednostima, koji su na cjedilu žurno ostavili milijune ljudi, gospodin se Batarelo nije osjetio pozvanim oglasiti. Ili zato što mu je posve svejedno, ili stoga što mu je donekle i drago što će sasvim sigurno mnoge od tih drznica biti ili doista ubijene ili pak zbijene 'u svoja četiri zida', bilo kućna, bilo zatvorska – vrag će ga znati. Valjalo bi nekako nabaviti pa bratski, katolički, popola podijeliti grumenčić najvrsnijeg afganistanskog hašiša i, kroz zajedničku konzumaciju približiti se nekako frekvenciji uma tog povratnika iz dijaspore kojeg bi u rodnoj Australiji, barem posljednjih godinu i pol, držali pod posebnom paskom u specifičnoj vrsti karantene.


Ili bi, umjesto pušenja hašiša, bolje poslužilo zajedničko žvakanje vršaka organski uzgojenog meksičkog pejotla, uz blago prisjećanje na davno pročitana Castanedina iskustva s don Juanom i njegovim saveznikom Meskalitom. Da, to bi možda bila bolja metoda za spoznavanje onog na što je Vice Batarelo točno mislio kad je, samo dan nakon silno jakog potresa s epicentrom 12,5 kilometara ispod Acapulca, na Facebooku objavio:

'Do kada će čovjek biti neposlušan Bogu? Do kada će sudovi i sudci sebi uzimati pravo dopuštanje ubijanje nerođene djece?

Vrhovni sud u Meksiku jučer je sebi dopustio to 'pravo'... i malo nakon toga ogromni potres od 7 i čudna svjetla na nebu.

Slučajno? Ne mislim. Dosta neposlušnosti prema Bogu!!!

Gospa Guadalupska, moli za Meksiko i za nerođene i da istrijebimo taj barbarski čin zvan abortus'.

Mmmmda… Pejotl bi definitivno bio bolje rješenje, jer našega katoličkog (¿?) junačinu nekrsti koji cjeloživotno zlostavljaju i ponizuju žene uopće ne zanimaju, ali je zato do neba zavapio zbog katolika koji zlostavljanje žena sad odjednom zabranjuju, konačno i u saveznoj državi Coahuila, jedinoj od 31 meksičke federalne jedinice koja je žene koje bi pobacile još slala na trogodišnju robiju. Pejotl bi zacijelo pomogao i na putu do spoznaje zašto je potres strefio baš područje Acapulca, više od 1.100 kilometara zračne linije od Coahuile i gotovo 300 od Ciudad de Mexica, gdje je vrhovni sud donio tu bogohulnu odluku. I zašto je, na kraju krajeva, unatoč svoj silini (7,1 stupnjeva po Richteru) potres ubio tek jednu jedinu osobu, k tome još i muškog spola?!?

Pamtim, još sam bio srednjoškolac kad sam to pročitao, da su meksičke vlasti optuživale Francusku zbog nuklearnih pokusa na udaljenom pacifičkom atolu Mururoa. Naime, netko je u Meksiku skopčao da se nedugo nakon svakog takvog pokusa (dakle – eksperimentalnog aktiviranja atomske bombe) u njihovoj zemlji osjeti slabiji ili jači potres. Francuzi su s tim sranjima (a od 1966. do 1996. izveli su 41 atmosfersko i čak 141 podzemno!) prestali prije točno 25 godina a Meksiko se, eto, i dalje trese s vremena na vrijeme.


Ima, možda ste i sami nešto načuli o njima, kojekakvih lunatika, čudaka, fanatika i samozvanih stručnjaka koji tvrde da su potresi jednostavno posljedica geološke vitalnosti našeg planeta, pomicanja tektonskih ploča, kojekakvih podvlačenja ili uzdizanja golemih geoloških masiva uz međusobne rasjede duboko ispod Zemljine površine, ali o pravu na abortus - šute kao zaliveni!

Na kraju krajeva, recite i sami – kad ste zadnji put čuli da je neki potres pogodio Afganistan? Evo, pozdravlja vas Vice, žvačemo zajedno te neke kaktusiće i uglas pitamo: slučajno?

tportal