Ako vjerujete mainstream zapadnim medijima onda ste uvjereni kako u Ukrajini nema nacista i kako je to sve ruska propaganda. Štoviše, sad po najnovijem, ispada da su Rusi zapravo nacisti.


Međutim u takvom slučaju kad je teško povjerovati u nečiju ratnu propagandu, najbolje je vratiti se u period prije rata, i prije Maidanske revolucije, i pogledati kako su onda stvari stajale. Ovaj snimak napravljen je 2013. tijekom utakmice na stadionu u Lavovu – to je najveći grad u zapadnoj Ukrajini, dakle onom dijelu Ukrajine koji je najbliži Europi, i u kojem živi najmanje Rusa.


Možemo vidjeti cijeli stadion kako skandira „Slava Ukraini“ i diže desni dlan u nacistički pozdrav.


 

https://twitter.com/i/status/1512062248771936259


Dakle, jasno je da je „Slava Ukraini“ nacistički uzvik, koji ide uz nacistički pozdrav. I jasno je da je to dominantno raspoloženje među tim ljudima. Nijednoj naciji ne treba suditi prema njezinim navijačima, jer to sigurno nije najljepša slika, ali probajte zamisliti što bi se desilo da ovako nešto pokušaju u Rusiji. Policijske palice bi radile, i popunili bi se zatvori, što je i ispravno. U Ukrajini je očito to dozvoljeno, jer kažnjen nije bio nitko. Jedino im je UEFA oderala kaznu i zabranila igranje na domaćem terenu, te daleke 2013.
 A danas, situacija je ista. Danas smijete biti nacist, ali samo ako ste Ukrajinac, ili ako podržavate Ukrajinu. Pa je tako i hrvatski premijer Plenković vikao „slava Ukrajini“ na javnoj televiziji i u hrvatskom Saboru. Da li mu se pritom trzala desna ruka, i koliko se morao obuzdavati da ju drži spuštenom, to samo on zna


logično