Slavonski Brod ima jedno svoje građevinsko ruglo na koje se pješaci i biciklisti nikako ne mogu naviknuti, niti ga koristiti kako je u načelu zamišljeno – prestrmi pothodnik ispod pruge u Osječkoj ulici. Osim što je izrazito nefunkcionalan i, stoga, najbolji za izbjegavanje, dozlaboga je ružan i zapušten kao dijete loše majke i još goreg oca. Pothodnik je arhitektonska katastrofa čije neprihvatljive posljedice jedino može opozvati njegova temeljita rekonstrukcija. O nevjerojatnim i sramotnim nevoljama s pothodnikom sbperiskop je pisao u nekoliko navrata. Svi linkovi tekstova shrpljeni su u zajedničkom tekstu Pothodnik i populističke perfidije gradske uprave Slavonskog Broda.

Javlja mi se prije nekoliko dana ponovo moj prijatelj Ž. K.-K, a kad se on javlja, znači da nešto stvarno nije dobro: Primjetio sam da se već neko duže vrijeme ne kupi i ne odvozi otpad. Slike govore više od riječi. Veljko, evo još nešto u vezi pješačko-biciklističkog prolaza. Staklo koje sam ti uslikao je tako ispucano da je dovoljan jedan manji udarac i ono bi se rasulo. A voda, kada pada kiša, zbog toga što staklo dobro ne brtvi, curi ispod stakla. Kada dođe minus, onda bude veselo. Ni otpad ni stakla ni voda nikoga ne smetaju. Nemoj napadati Dusparu, jer grad nema ništa s ovim.

Poslao je, inače strpljivi, prijatelj, nekoliko fotki-dokaza, koje objavljujemo, uz pitanje je li grad stvarno nevin u cijeloj priči u vezi pothodnika, te da ga, stoga, ne bi trebalo "napadati"? Gradu praktički nije stalo do definitivnog rješenja za sigurnost svojih građana, ma tko god bio zadužen za održavanje pothodnika.