Najavljen singlom “Eto pjesma” koju je za njega napisao Husein Hus Hasanefendić, a Šerbedžija snimio s ekipom sjajnih glazbenika: Davor Smotke Smotalić (perkusije, prateći vokal), Dario Hleb (bas gitara), Mario Igrec (gitara), Antun Stašić (violina, parateći vokal), Marjan Krajna (harmonika) i gost Dado Marinković (bubanj), ovaj umjetnik nastavio je u pauzi snimanja filmova dovršavati i ostale pjesme kako bi album stigao na tržište krajem godine. Osim najavne pjesme, vođa i autor hitova Parnog valjka, napisao je još jednu pjesmu na albumu “Kasna jesen” dolazi u aranžmanu Ante Gele.
Osim Husa svoj autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi glazbenici: Miroslav Tadić na Arsenovoj pjesmi “New York”, Damir Urban koji je za Šerbedžiju napisao pjesmu “Govorila je tako tiho, tiho, tiho”, Elvis Stanić koji je napravio aranžman u pjesmi “Grad Drage Mlinarca”, Mario Igrec u pjesmi “Suzo moja, strpi se”, autora Zlatka Arsalangića, Ante Gelo u pjesmi “Ostala si uvijek ista”, autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola. Na novom albumu Šerbedžija dao i svoj autorski potpis, pjesmu “Šeherezda” posvetio je poznatom slovenskom kazališnom redatelju Tomažu Panduru čiji je prerani odlazak prije četiri godine pogodio kulturnu scenu na ovim prostorima.

Na albumu se nalaze i dvije suradnje i to s Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pjesmi “Od kako te ne volim te, te” na “Na nešto me sjeća taj grad” koju je Rade Šerbedžija otpjevao skupa s autorom pjesme, Darkom Rundekom. Naslovnu pjesmu “Ne okreći se, sine” Šerbedžija je napisao još 1989. godine, uglazbio ju je Gabor Lengyel, a Mario Igrec napravio je novi aranžman.