[caption id="attachment_107108" align="alignnone" width="460"] Man using mobile payments online shopping and icon customer network connection on screen, m-banking and omni channel[/caption]

U samo jednoj minuti potroši se čak 751.522 dolara u online-kupovini, a s Google Play i App Storea preuzmu se 342 tisuće aplikacija,

Prema web-servisu koji na dnevnoj bazi procjenjuje veličinu Interneta, trenutno je njegova veličina barem 4,53 milijardi stranica.

Kad biste nekoga pitali koliko je velik Internet, vjerojatno ne bi mogao pogoditi njegovu pravu veličinu. Jer, osim gomile mrežnih stranica među kojima nam se pomažu snaći različite tražilice, postoji cijeli jedan svijet mrežnih stranica koje nisu indeksirane u tim tražilicama, pa ih je onda i "nemoguće" pronaći.

Naime, prema web-servisu koji na dnevnoj bazi procjenjuje veličinu world wide weba, trenutno je njegova veličina barem 4,53 milijardi stranica.


Uzmemo li u obzir da na svijetu živi oko 7,5 milijardi stanovnika, to znači da na jednu mrežnu stranicu dolazi 1,65 stanovnika

Želimo li nekome dočarati koliko je Internet u svakom trenutku "živahno" mjesto, morat ćemo se dobro potruditi.

Tvrtka Visual Capitalist, koja stvara zanimljive grafove, pokušala je na jednom grafu opisati što se sve događa u samo jednoj minuti na internetu.

  • Dakle, dogodi se čak 3,5 milijuna pretraživanja na Googleu.

  • Na Facebook se ulogira nevjerojatnih 900 tisuća korisnika, istovremeno se pošalje i 15 tisuća GIF-ova preko Facebook Messengera.

  • Objavi se 452 tisuće tvitova, pošalje 16 milijuna SMS-ova i 156 milijuna e-mailova.

  • 120 ljudi otvori novi LinkedIn profil.

  • U samo jednoj minuti stvori se 1,8 milijuna snapova i objavi 46.200 fotografija na Instagramu.

  • Pogleda se nevjerojatnih 4,1 milijuna videa na YouTubeu i preko 70 tisuća sati Netflix programa.

  • U samo jednoj minuti potroši se čak 751.522 dolara u online-kupovini, a s Google Play i App Storea preuzmu se 342 tisuće aplikacija, piše Zimo.


poslovni