[caption id="attachment_45207" align="alignleft" width="470"] Ovako pripadnik mladeži jedne političke stranke iz Broda pogrešno zamišlja Doris[/caption]

Puši li još itko ovakvu klasiku od mailova svjetskih prevaranata? Ulove li varalice neku naivnu ribu uz pomoć masovno dostupne Mreže? Ovakvi mamci bili su efikasni sredinom devedesetih, a onda, nakon nekoliko uspjelih obmana, način internetskih razbojnika prokljuvili su i oni najnaivniji. Ili griješim? Pa i dan danas, domaće inačice sličnih varalica, šalju parket umjesto smartphonea (Samo drvo može pružiti toplinu i sjaj!)


Napisala je „Doris“ (Ja sam 23 godina lijepo jednom mlada crna afričke žene ,lako ide, iskren, brižan , pristojan, skroman , pun ljubavi, mirna.... ostalo vidi dolje!!!) mail na engleskom, stavila ga u googlov prevoditelj, dobila „smijuriju u mjerama“ i - jučer ga poslala SBPeriskopu. Pa gdje će baš nama?!

 
Pozdrav najdraži jedan ,

Znam da ovaj mail će doći do vas kao iznenađenje jer nismo imali susret ili prethodnu korespondenciju , molimo vas da medvjed sa mnom zbog neugodnosti , ja stvarno željeli imati dobar odnos s vama , a ja imam poseban razlog zašto sam odlučio pisati vam zbog žurnosti mojoj situaciji .

To mi daje više radosti jer ne vjerujem da smo oboje moraju biti otvoreni i iskreni kao da znaju jedni druge duboko dolje , dijele moje samoće i misli , prije nego što sam nastaviti dalje neka mi se predstavim u potpunosti za vas ,

Ja sam gospođica Doris Kashala iz Goma , Demokratska Republika Kongo , ja sam tražitelj azila ovdje u Dakar , Senegal , Zapadna Afrika . Ja sam 23 godina lijepo jednom mlada crna afričke žene ,lako ide , iskren, brižan , pristojan, skroman , pun ljubavi , mirna . Ja ću kao da se prijave kroz ovaj medij za suradnju i osigurati priliku za ulaganje i napraviti zajedničku tvrtku s vama u vašoj zemlji .

Imam znatan kapital količinu novca pohranjena u banci u Velikoj Britaniji po mom pokojnom ocu koji sam časno namjeravaju investirati u vašoj zemlji u vrlo unosan poslovni pothvat koji ste savjetovati i izvršitirekao pothvat tamo za obostranu korist od nas oboje . Vaše mogućnosti suradnja je postala moj poslovni partner u vašoj zemlji i stvoriti ideje o tome kako će novac biti uložen , ispravno upravlja ivrsta ulaganja nakon novac je prebačen na vaš pritvora uz pomoć i podršku . U međuvremenu , o isticanju svoje spremnost da obrađuju ovu transakciju iskreno štiteći svoje interese , a po prihvaćanju ovog prijedloga , ja bih vas opskrbiti s punim detaljnim informacijama , postupak, iznos uključivati i međusobno dogovoriti o vašem interesu postotni udio ili holdinga za pomoć ja bi osigurali oslobađanje depozita i ulaganja novca u zemlji pod pravilnog upravljanja i njegu .

Ja ću biti drago da rezerviraju ovaj poštovanje i priliku za vas , ako to žele , ali ne pozivam vas da dajte stvar hitnu pozornost koju zaslužuje . Ako ovaj prijedlog je prihvatljiv od strane vas , molim vas ne čine nepotrebne prednost od povjerenja sam darovati na vas , i vaše hitno odgovor je vrlo potrebno , za detaljnije informacije . Ja ću vam poslati moju telefonski broj na zahtjev . Radujemo se Vašem iskrene i pozitivan odgovor i međusobnog zdravog poslovnog odnosa s vama .

Srdačan pozdrav ,

Doris

[caption id="attachment_45221" align="alignleft" width="470"]Cyber kriminal A Doris izgleda otprilike ovako.[/caption]