Napomena

Napomena: S portala www.slavicalemaic.com sbperiskop preuzima tekst kojeg je urednik portala sbplus Jerko Zovak odbio objaviti.

_______________________________________________

TKO POD DRUGIM JAMU KOPA, SAM U NJU PADA

Uredniče Zovak zašto ste objavili lažnu informaciju da je NK Marsonia dobila licencu za natjecanje u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi?

U tekstu objavljenom na SBplus portalu 26.5.2018. pod naslovom “Je li u pitanju nova laž, ili tek stara inkompetentnost?“, pod krinkom novinarstva, nastavili ste s govorom mržnje protiv mene.

Na službenoj Facebook stranici NK Marsonia 31.1.2018. objavljeno je citiram:“Spremni za ulazak u 2. HNL. Hvala vrijednoj ekipi koja je završila posao oko licenciranja kluba!“.  Istoga dana u Internet izdanju 24sata objavljeno je citiram:“ Na službenoj Facebook stranici kluba osvanula je objava u kojoj su se pohvalili dobivenom licencom za natjecanje u 2. HNL od sljedeće sezone…“. Nakon toga na Brodportalu 1.2.2018. objavljen je tekst u kojem piše citiram:“Na službenoj Facebook stranici kluba osvanula je objava u kojoj su se pohvalili dobivenom licencom za natjecanje u 2. HNL od sljedeće sezone…“. Iz NK Marsonia nikada nisu demantirali objavljenu informaciju da su dobili licencu za natjecanje u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Zbog svega navedenog smatrala sam tu informaciju istinitom. Za političke stavove naše nezavisne liste o razvoju NK Marsonia iznesene na medijskoj konferenciji potpuno je nebitno je li NK Marsonia dobila licencu za natjecanje u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Samo je vama ta informacija važna jer vam je očajnički trebao povod za novi napad na mene.

Za ovo reagiranje ključna je informacija da je na SBplus portalu  6.2.2018. godine, u tekstu autora I.S. pod naslovom “Licenca osigurana, pripreme teku normalnim tokom“, objavljeno citiram:“Nedavno je iz Hrvatskog nogometnog saveza u Marsoniju stigla potvrda drugoligaške licence…“.  Dakle i na SBplus portalu objavljena je informacija da je NK Marsonia dobila licencu za natjecanje u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Uredniče Zovak jeste li tu informaciju objavili zato što lažete ljudima ili zato što ste inkompetentni pa valjate gluposti?

Nažalost to vam nije jedina lažna informacija koju ste objavili na SBplus portalu. Tako ste npr. 8.4.2018. prenijeli skandalozni intervju s gradonačelnikom Dusparom, objavljen u Večernjem listu, u kojem novinar i gradonačelnik beskrupulozno obmanjuju javnost. Na tvrdnju novinara citiram:“Za razliku od većine drugih političara, kojima je jedini cilj dokopati se Sabora, Duspara se za saborsku fotelju nikada nije kandidirao, iako je uvjeren da je mogao ući.“, gradonačelnik, umjesto da demantira novinara, potvrđuje iznesenu laž pitanjem „Što mi znači Sabor?“. Istina je da se gradonačelnik  kandidirao za Sabor 2011. godine, i to kao nositelj liste Hrvatske stranke prava za 5. Izbornu jedinicu, ali njegova lista nije prešla izborni prag. Uredniče Zovak zašto ste prenijeli tu laž na SBplus portalu i hoćete li o tome napisati pljuvački tekst kakve pišete protiv mene?

Naopakim sustavom vrijednosti vi ste moju vijećničku aktivnost proglasili nametljivošću. Vama su očito draži vijećnici koji zbog osobnog koristoljublja podižu ruke kako im se kaže. Pokušajte prebrojiti koliko ste tekstova objavili na SBplus portalu u kojima se spominje gradonačelnik pa da shvatite što je nametljivost i tko je provodi. Dva  “navodno HDZ-ova medija“ 035portal i Brodportal redovito objavljuju vijesti koje dolaze iz gradske uprave i u kojima se spominje gradonačelnik za razliku od vas koji ne objavljujete priopćenja s mojih medijskih konferencija koja vam šaljem  jer ugrožavaju interesnu skupinu kojoj pripadate.

Vaše tvrdnje o tome da sam ja mogući partner HDZ-a su zlonamjerna podmetanja jer između mene i predstavnika HDZ-a nikada nisu vođeni pregovori o bilo kakvoj suradnji. S druge strane gradonačelnik je već bio u koaliciji s HDZ-om, a vidjeli smo i sjajnu suradnju pri izglasavanju gradskog proračuna za 2017. godinu kada dio HDZ-ovih vijećnika nije ni došao na sjednicu, a jedan je čak i glasao za prijedlog Dusparinog proračuna i to samo šest mjeseci prije održavanja izbora. Uredniče Zovak što ako vašem štićeniku nakon idućih lokalnih izbora HDZ bude jedina šansa za formiranje većine u Gradskom vijeću?

Ponovila bih stav naše nezavisne liste o stadionu NK Marsonia. Gradonačelnik planira izgradnju stadiona kapaciteta 10.000 gledatelja koji bi se gradio u četiri faze na postojećoj lokaciji. U svom predizbornom programu za ovaj mandat obećao je samo izgradnju istočne tribine. U planu javne nabave Grada Slavonskog Broda za tu namjenu planirano je četiri milijuna kuna. U situaciji kad zbog očajne gospodarske situacije imamo masovno iseljavanje građana gradonačelnik, potpuno neracionalno, želi potrošiti četiri milijuna kuna poreznih obveznika na tribinu na kojoj nitko neće biti. Idejno rješenje stadiona, koje je izradila tvrtka iz Zagreba koja serijski dobiva poslove od Grada i čiji čelni čovjek je donator gradonačelnikove predizborne kampanje, katastrofalno je loše i financijski neodrživo. Realizacijom tog projekta NK Marsonia ne bi ispunila infrastrukturne kriterije HNS-a za dobivanje licence za natjecanje u Prvoj i Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Javni prostor je javni interes. Za gradnju novog stadiona i nogometnog kampa NK Marsonia prvo treba urbanističkim stručnjacima prepustiti odabir najbolje lokacije za izgradnju, a zatim provesti javni urbanističko-arhitektonski natječaj za projektiranje. Grad zatim treba pokušati pronaći privatne ulagače za izgradnju novog stadiona s poslovnim prostorima i nogometnim kampom po modelu javno-privatnog partnerstva, a samo u slučaju da to ne uspije pokrenuti izgradnju novog stadiona s  poslovnim prostorima i pomoćnim igralištima novcem poreznih obveznika i uz pomoć svih ostalih raspoloživih izvora financiranja. U prvoj fazi treba sagraditi glavnu tribinu kapaciteta oko 3500 gledatelja s poslovnim prostorima i pomoćnim igralištima čime bi bili zadovoljeni svi infrastrukturni kriteriji za dobivanje licence za natjecanje u Prvoj i Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Prihodima od poslovnih prostora bi se financirali troškovi održavanja stadiona kao i režijski troškovi.

slavicalemaic