Prema isitnitom događaju u jednoj našoj obitelji.

Došao dan izbora. Roditelji otišli na glasanje, a kčer im ostala s bakom kod kuće i na televiziji gledala tijek izbora.
Dobro je shvatila kako se izbori pripremaju, kako se glasa i kako se dolazi do konačnog rezultata. Shvatila je da može biti drugi krug i zašto.

Poslije podne stigla je drugoj baki i djedu u posjetu i rekla: "Sad ću ja organizirati izbore ovdje u kući i vidjet ćemo tko će biti gazda- djed ili ja."
Kako je tu bila i djedova sestra, napravila je četiri glasačka listića. Napisala je na njima djedovo i svoje ime i podjelila ih, govoreći im upute što trebaju raditi.
Razmišljala je unučica kako će obje bake glasati za nju i bilo bi joj žao da djed ne dobije niti jedan glas. Zato je odlučila na listiću zaokružiti djedovo ime.
Sva važna pokupila je listiće i prebrojila glasove. Kad je vidjela da je i djed dobio dva glasa razljutila se prigovarajući: "Kako si mi to mogao napraviti. Glasao si za sebe, a mislila sam kako me voliš. Ja sam glasala za tebe, jer te volim i nisam željela da ostaneš bez glasa..
" I ja volim sebe" odgovorio je djed, smijući se.
Zazvonio je telefon. Nazvala je tetka i pitala što se zbilo.Tada je tetka tražila unučicu da joj se javi . " Mogu li učestvovati u glasanju telefonski" pitala je.
"Možeš." odgovorila je .
"Eto, onda napravi listić i zaokruži svoje ime", rekla je tetka i prekinula vezu.
Uspjela je čuti samo unuku kako viće :
"Pobjedila sam . Ne idemo u drugi krug"