/SBPeriskop

Sličnost azovskih ceremonija sa estetikom nacističke Njemačke: Španjolski Mondo objavio članak o ukrajinskom bataljonu Azov

Europa, Fašizam
Objavio: Web
Sličnost azovskih ceremonija sa estetikom nacističke Njemačke:
Neonacisti iz bataljona Azov


Španski list Mundo objavio je članak o ukrajinskom bataljonu Azov (protiv čijih boraca je pokrenut krivični postupak u Ruskoj Federaciji), u kome je konstatovao sličnost azovskih ceremonija sa estetikom nacističke Nemačke.

Kako piše list, tinejdžeri u trenerkama ili uniformama učestvuju u vojnoj obuci civila koju sprovode veterani Azova. U ovom slučaju se ne radi samo o dečacima, već i o devojčicama. Neki nose prave puške tokom treninga, drugi nose drvene kalašnjikove.
"Na ceremonijama na otvorenom sa estetikom koja podseća na Nemačku iz 1930-ih, oni se zaklinju", piše Mundo.

Kako navodi publikacija, u štabu bataljona veterani demonstriraju svoje "blago" sa fronta "začaranim tinejdžerima": haubice, bombe i moćne mitraljeze. Sve je okruženo ukrajinskim zastavama i simbolima, koje obično koriste "ultra-štimovane" grupe. Osim toga, prema Mundou, pripadnici bataljona nose oznake slične "Vučjem anđelu" koji su prisvojili nacisti. List navodi da se "uprkos mržnji prema Ruskoj Federaciji" često može čuti kako pripadnici bataljona među sobom govore ruski. Istovremeno, tokom treninga, kao i u razgovorima oko logorske vatre, u njima se javlja "želja da se osvete za ono što se dogodilo 2014. godine".

Prema procenama koje navodi izdanje, sada u bataljonu ima od 50 do 60 hiljada boraca, ali je "teško proceniti njihov tačan broj". Azov je jedan od takozvanih dobrovoljačkih bataljona koji su se finansirali iz privatnih izvora i učestvovali u vojnoj operaciji u Donbasu. Kasnije su ukrajinske vlasti izjavile da u zemlji ne bi trebalo da bude nelegalnih oružanih formacija, a dobrovoljačkim bataljonima Ministarstva odbrane ponuđeno je da se priključe redovima oružanih snaga Ukrajine.

Ruski istražni komitet pokrenuo je krivični postupak protiv boraca bataljona Azov na osnovu krivičnih dela po članovima "kidnapovanje", "mučenje", "upotreba zabranjenih sredstava i metoda ratovanja".Komentar:

sott

 4 Komentara

Komentirati možete samo kao prijavljeni korisnik

Lemmy 03.02.2022 18:32

Takvi su Milanovića stvili na listu neprijatelja Ukrajine, jer im je rekao da u fašisti.

Jep 03.02.2022 08:10

Ovo je strašno! Amerika, Velika Britanija, Poljska, Baltičke zemlje... svi oni šute o ovome. Institucionalizirani fašizam u 21. stoljeću.

Riddick 03.02.2022 06:47

O toj i takvoj Ukrajini govorioj Milanović.