Jučer su ruske snage, prešavši rijeku Žerebec, oslobodile su sela Novoegorovka i Nadežda u LNR i ušle u Izjumski okrug Harkovske oblasti.

Napredovanje u ovom smjeru se nastavlja.

Na jugu su ukrajinske snage po tko zna koji put bez uspjeha provele napad na Robotino, južno od Orehova.

Oružane snage Ukrajine nastavljaju ofenzivu, a ruske trupe nastavljaju složenu obrambenu operaciju na južnom krilu Artjomovska.

Kijev je ovdje bacio svoje elitne nacističke jurišne jedinice, uključujući Azov.

Oružane snage Ukrajine pred nacistima prvo bacaju u boj mobilizirane, koji masovno ginu i predaju se prvom prilikom, ali uz pomoć "mesnih valova" neprijatelj određuje vatrene točke Oružanih snaga Ruske Federacije i pokriva ih s velikom vatrom. Potom slijedi "elita" - "Azov", "Aidar" i druge jedinice.

Jučer su jurišne skupine Oružanih snaga Ukrajine, unatoč znatnim gubicima, uspjele ući u južni dio sela.

Neprijatelj je masovno upotrijebio topništvo i minobacače, primoravši jedan broj ruskih postrojbi na povlačenje duboko u obranu.

Aktivno djeluje i rusko topništvo, od njegove paljbe okolina je zatrpana velikom količinom izgorjele opreme Oružanih snaga Ukrajine.

Oružane snage Rusije također aktivno koriste "Lancete", koji su izbacili iz stroja mnogo neprijateljskog topništva i opreme.

Zbog granatiranja i napredovanja neprijatelja oko četvrtine naselja je u sivoj zoni, a Ukrajinci, prije planiranog učvršćivanja položaja tamo šalju male jurišne grupe u ruševine.

Rusi kreću u protunapade, pokušavajući nokautirati neprijatelja. Jedan od tih protunapada snimljen je na neprijateljskoj snimci, gdje je ruska skupina na borbenom vozilu došla pod vatru s boka Oružanih snaga Ukrajine.

Također, neprijatelj je uspio presjeći cestu između Kleščejevke i Andrejevke.

Izvještava se da se ruske rezerve povlače do ruba Kleščejevke kako bi držale frontu i prugu u pozadini.

Neprijatelj pokušava napredovati u smjeru Andrejevke i Kurdjumovke kako bi uhvatio Kleščejevku.

Oružane snage Ukrajine pokušavaju zauzeti brdo 197 južno od Kleščejevke kako bi ovaj pravac držali pod vatrenom kontrolom.

Kod same Kurdjumovke Ukrajinci nisu mogli napredovati i napadi su odbijeni, a topništvo je uništilo nekoliko jurišnih vodova Oružanih snaga Ukrajine.

Najteže borbe se nastavljaju.

Na ovom području obranu drže ruske specijalne postrojbe, padobranci 83. brigade, motorizirani strijelci Ratnog zrakoplovstva, tenkisti i topnici Južnog vojnog okruga, kao i 4. brigada LNR i bivša jedinica specijalnih snaga DNR, sada odvojena jedinica ruske 58. brigade.

Prizori samih bitaka su nekada nadrealni, kao ovaj u borbi za komad rova kod Artemovska ili drugi, gdje nakon zasjede ruskih diverzanata ukrajinska vozila i posade panično bježe ne znajući ni sami koda, sve dok ne nalete na mine. Tako da je u vojnom smislu ove bitke teško tumačiti. Ni jedni ni drugi se ne povlače, ne posustaju i za nekoliko metara razrušenog sela se bore uporno i tvrdoglavo, kao da ishod rata ovisi  upravo o borbu za taj komadić fronta.