Možda je vrijeme da kolektivni Zapad učini nešto po pitanju svog obrazovnog sustava.

blinken

Američki državni tajnik Antony Blinken (desno) i ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba na tiskovnoj konferenciji u Washingtonu 22. veljače 2022. godine.

Gledajući istupe ruskih i zapadnih dužnosnika, odmah se primijeti da toliko hvaljeno i ultraskupo "obrazovanje" koje se pruža danas na Zapadu zapravo nije na razini.

Ruske akcije u Ukrajini razotkrile su Zapad, čiji vođe ostaju emocionalni balavci koji i dalje drsko REAGIRAJU na spretne poteze Rusije, onda kada nisu zauzeti projiciranjem vlastitih vrijednosti i ponašanja na Ruse.

Ne samo da su Rusi uvelike nadigrali Zapad u vojnom, gospodarskom i geopolitičkom smislu, akcije/reakcije Zapada su se snažno vratile natrag poput bumeranga u korist Rusije. Hiperinflacija koja pustoši Zapad samo je jedan od primjera.

Razotkrivanje nemoći toliko hvaljenog NATO-a također je za sve očigledno; Rusi su samljeli u mljeveno meso ono što se reklamiralo kao najbolja vojska u Europi, obučena i opremljena po standardima NATO-a.

Kao da se svaki potez Amerikanaca i njihovih vazala u EU proračunao tako da pogoduje Rusima.

To sve se dogodilo jer su bili zlonamjerni, i iracionalni što je rezultiralo čistim emocionalnim ispadima.

U njihovim potezima jednostavno nema nikakve logike.

Dobar primjer toga je kako su zapadne sankcije rezultirale time da je Rusija zgrnula ogroman prihod prodavajući manje svoje nafte i plina.

Hvala vam puno!

Osim što su uvijek bili u najboljem izdanju, ruski dužnosnici uvijek izgledaju kao dobro obrazovani, dobro informirani, dobro odgojeni, uglađeni, kulturni i puni poštovanja. Zapadni dužnosnici, s druge strane, napadaju svijet poput oholih, zločestih, neodgojenih, neobrazovanih, nekulturnih, provincijalnih i narcisoidnih imbecila.

Nedostaju im osnovne pristojnosti, koje su neophodne za odnose s poštovanjem imeđu kolega. Ok, nadmoćnost, koja se napaja rasističkom arogancijom, mogla bi dijelom objasniti zašto se tako ponašaju, ali ne možemo odbaciti mogućnosti da im jednostavno nedostaje obrazovanje, kultura i kućni odgoj koji su potrebni za civilizirano ponašanje, posebno u susretima s drugim kulturama.

Pitanje koje se postavlja jest kako je kolektivni Zapad završio sa sadašnjom gomilom klauna na odgovornim pozicijama?

Primjera ima na pretek: pogledajte samo Sergeja Lavrova i usporedite ga s onim patuljastim glupanom, Anthonyjem Blinkenom. Molim vas, kako su nekoć velike SAD uspjele imenovati tog odrpanog praznoglavog idiota koji bi trebao parirati velikom diplomatu kalibra gospodina Lavrova? Može li mu neka dobra duša prišapnuti u uho da izgleda i zvuči potpuno smiješno dok izjavljuje glupe prijetnje?

I kako usporediti ozbiljno borbenog Sergeja Šojgua s onim Raytheonovim trgovcem oružjem ujaka Toma, Lloydom Austinom?

A onda još imamo i veličanstvenu, samouvjerenu, artikuliranu, urbanu i sofisticiranu ženu koju je gospodin Lavrov imenovao da govori u ime njegovog Ministarstva vanjskih poslova. Molim vas, nemojte mi vjerovati na riječ, pokažite samo nekog zapadnjačkog dužnosnika, muškarca ili ženu (zaboravite na ostale glupe zamjenice koje su izmislili zapadnjački woke narcisi napuhani hedonizmom), koji može parirati Mariji Zaharovoj u njenoj samouvjerenoj elokvenciji?

Nekad to nije bilo tako. Nekad je Zapad bio velik. Ja bih to trebao znati; studirao sam na Zapadu.

Još kao student, primijetio sam da nešto ozbiljno nije u redu s vrstom obrazovanja koje zapadne institucije nude studentima, počevši od kasnih 1980-ih. Poprilično je upadljivo, čak i studentima kao što sam ja, da postoji POTPUNA nepovezanost između onoga što se predaje na sveučilištima i onoga što se događa u STVARNOM ŽIVOTU.

Uzmimo za primjer ono što se zove ekonomija. Studentima koji uspješno završe program dodjeljuje se diploma prvostupnika znanosti (B.Sc.).

Svaka poštena osoba znat će da nema apsolutno ničeg znanstvenog u potpuriju žargona kojeg zapadni ekonomisti nastavljaju nizati kako bi zaslijepili lakovjerne.

Izbacuju se besmislene brojke i podaci kako bi se ljude natjeralo da vjeruju da je proizvodnja "usluga" na neki način superiornija od mineralnih resursa i jake proizvodne baze. Mađioničari, koji se na Zapadu maskiraju u ekonomiste, uspješno su bacili čarolije koje su ljude natjerale da prihvate maštovito ispisane papire, ničim podržane, umjesto zlata, dijamanata, kakaa, ugljena, titana i drugih stvarnih proizvoda.

Ove vrste namjernih neistina i izmišljotina objašnjavaju zašto se zapadna gospodarstva temelje na iluzijama i zabludama, kao što je to veliki V. Putin razotkrio u nedavnim susretima s kolektivnim Zapadom.

Bahati i totalno neuki zapadnjaci nisu imali pojma što im Rusi spremaju, kada su započeli svoje glupe sankcije za koje su vjerovali da će uništiti rusku ekonomiju.

Mrvica poznavanja povijesti, geografije, geopolitike i geoekonomije trebala je biti dovoljna da informira Zapad da zemlja (najveća na svijetu), koja ne samo da je samodostatna u proizvodnji hrane, već proizvodi gotovo sve metale potrebne svim velikim industrijama i, osim toga, vodeći je svjetski proizvođač energije (nafte i plina), nije tričarija s kojom se treba šaliti ili sukobljavati.

Pogotovo ne od strane gomile samoobožavajućih, lišenih resursa, parazitskih i nebitnih ništarija poput država EU-a, koje pate od pretjeranog samopoštovanja.

Nema sumnje da je arogancija kolektivnog Zapada potaknuta neznanjem koje je rezultat loše kvalitete obrazovanja koje su proizvele ideološke institucije koje Zapad naziva sveučilištima, a koja su se od mjesta rigoroznog učenja pretvorila u lokacije koje proizvode samo sebične, egocentrične, narcisoidne, hedonističke ideologe nesposobne za bilo kakvu misao osim vlastitog JA!

Obrazovanje odražava mentalni stav ljudi. Društvo koje ne prepoznaje niti pogrešno niti ispravno, niti istinu niti laž, ne može proizvesti uspravne ljude koji su sposobni podvrgnuti svoje misli i postupke dubokim promišljanjima i primijeniti nužne kočnice kako bi obuzdali svoje životinjske porive.

Već od djetinjstva zapadnjaci se odgajaju da sve smatraju relativnim i da miješaju retoriku s djelima.

Djeci u jaslicama se pričaju priče o kravi koja skače preko mjeseca. Kasnije se ta ista djeca upoznaju s bajkom o Djedu Božićnjaku koji kroz dimnjak donosi darove (nećemo spominjati izraziti rasizam svojstven nizozemskoj verziji te glupe 'tradicije'). Od tada pa nadalje, zapadnjaku se pričaju samo priče o tome kako je njegova superiorna rasa donijela svjetlo civilizacije ostatku svijeta. Nema veze što je pola ljudske drame prošlo prije nego što se na scenu pojavio Europljanin. I nema veze dokumentirana činjenica da su Europljani gasili svjetlo civilizacije gdje god su došli. Nemojmo ni razmišljati o apsurdnosti vandala i grabežljivih osvajača koji tvrde da su civilizatori! Koju je to civilizaciju Europa donijela Amerikama? Kakvo su to vrhunsko znanje, osim znanja o oružju, Britanci donijeli u beninsko kraljevstvo?

Sustav obrazovanja koji uči sve o osobnoj slobodi, ali šuti o odgovornostima, temeljnim vrijednostima i poštivanju starijih i institucija, ne može a da ne proizvede sebične, samopotvrđujuće narcisoidne pojedince koji će na svako spominjanje i pomisao o pravima drugih reagirati kao na osobni napad.

Sustav obrazovanja koji je pamet zamijenio varanjem i laganjem, ne može ne proizvesti veleposlanika tipa Michaela McFaula koji, suočen s lažima koje je Zapad iznio o članstvu Ukrajine u NATO-u, se smije i uzvikuje: "To je stvarni svijet. Dobrodošli u stvarni svijet."

U biti, McFaul nam je rekao da Zapad postoji u stvarnom svijetu gdje se iznošenje laži smatra kao normalna stvar! Prema svom profilu, McFaul je profesor na jednom od najboljih sveučilišta u SAD-u. Kakvu vrstu umova će proizvesti čovjek poput McFaula?

Društva odražavaju ljude koji u njima žive. Zapadna društva proizvela su grube individualistički nastrojene ljude kojima je, pak, teško nositi se s međunarodnom arenom u kojoj su pravila igre da se i daje i uzima. Unatoč činjenici da proglašavaju svoju superiornost nad nama ostalima, zapadna društva nisu u stanju djelovati u jednakim uvjetima. Ne mogu se natjecati osim ako karte nisu namještene u njihovu korist. Ako to poriču, jednostavno bi se trebali ostaviti svog osjećaja da imaju pravo na stvari i pridružiti se ostatku čovječanstva u igranju po pravilima dogovorenima između naroda.

Samo dobro pogledajte trenutni zbor zapadnih čelnika. Senilna lutka Biden je odavno profesionalni političar, toliko dugo da se čini duže nego zauvijek. Macron je investicijski bankar, u biti onaj koji materijalizira novac iz ničega, odnosno što su to derivati, fjučersi itd?

Onaj iz Njemačke, Scholz, je odvjetnik. Svi znamo da su odvjetnici rođeni lažljivci koji zarađuju manipulirajući činjenicama i govoreći gole laži. Velika šteta što nismo poslušali Shakespearea i pobili sve odvjetnike!

Da je lažljivi, prevarantski, rasistički, bezobrazni, beskrupulozni, pijani ovisnik poput Borisa Johnsona postao vođa bivše Velike Britanije zauvijek će ostati jedna od najvećih misterija našega vremena. To će također biti zapisano kao jedna od najgorih stvari koje su Britanci učinili sami sebi.

Molim vas, nemojte me krivo shvatiti, nisam lio suze za stanovnike tog Otoka bezakonja.

Nažalost za njih, kolektivni Zapad je nekada imao vrlo solidne vođe. Bez obzira koliko se netko s njima nije slagao ili je mrzio njihovu ideologiju, ne možete da ne poštujete Ronalda Reagana, Helmuta Kohla, Margaret Thatcher, Francoisa Mitterranda i starijeg Georgea Busha.

Ti muškarci i žene bili su istinski državnici, spremni obraniti svoje nacionalne interese, istovremeno prepoznajući potrebu da ne negiraju interese svojih suvremenika u globalnoj geopolitičkoj areni.

I Reagan i Thatcher bili su ekstremni ideolozi, ali su ipak oboje prepoznali da ne mogu poželjeti da SSSR (Rusija) nestane bez destabilizacije globalne sigurnosne arhitekture. I postupili su u skladu s tim.

Avaj, danas na Zapadu ne postoji niti jedan lider s intelektualnom dubinom ili kulturnom sofisticiranošću koji bi se bavio složenim geopolitičkim pitanjima.

Primjeri:

  • Na svom prvom sastanku s kineskim dužnosnicima, arogantnom (i amaterskom) američkom državnom tajniku odmah je spustio kineski dužnosnik koji mu je u oči rekao: "Sjedinjene Države nisu kvalificirane govoriti da žele razgovarati s Kinom iz položaja snage."
  • U njihovom susretu, ruski šef diplomatije Lavrov javno je ponizio kraljicu koja se predstavlja kao britanska ministrica, Truss, razotkrivajući njezinu plitkost i nepoznavanje temeljne geografije.

Uz vođe poput ovih, nije čudo da se Zapad nastavlja samouništavati brzinom za koju je malo ljudi mislilo da je moguće.

Prvo, nedostatak jednostavne ljubaznosti, manira i bontona zapadnih dužnosnika je poprilično zapanjujući.

U mnogim kulturama, nasilnike se smatra nekulturnim filisterima [osoba koja je neprijateljski nastrojena ili ravnodušna prema kulturi i umjetnosti, op.prev.] i odmah ih se rješavaju. Čak i na vrhuncu njihova rata s Irakom svjedočili smo kako je američki tajnik James Addison Baker nastavio sa diplomatskom i međuljudskom ljubaznosti prema svom iračkom kolegi Tariku Azizu.

Napuhan ludom arogancijom, Zapad je požurio uvesti tisuće sankcija Rusiji. Vjerovalo se da će sankcije osakatiti Rusiju i natjerati je da odustane od ostvarivanja svojih nacionalnih interesa.

Toliko je mnogo stvari užasno pogrešno s ovom pretpostavkom i ona može biti samo proizvod potpuno glupih mozgova. Da navedem nekoliko: Kako je itko pri zdravoj pameti mogao pomisliti da bi Rusi propustili razmotriti SVE mogućnosti prije nego što su se odlučili suprotstaviti Zapadu u egzistencijalnoj borbi?

Zaboravite na Ukrajinu, ruski dužnosnici rekli su onome tko je htio slušati da je Ukrajina samo sporedna stvar; udar na zapadnu dominaciju je krajnji cilj. Rusima je jednostavno dosta maltretiranja i planirali su tome stati na kraj.

Rusi su svjetski prvaci i u matematici i u igranju šaha, i čovjek mora biti potpuno lud i pomisliti da će đudista poput V. Putina krenuti u bitku bez adekvatnih priprema i pripremljenosti.

Tri mjeseca kasnije, ne samo da je Rusija odmahnula na sve hvaljene "sankcije iz pakla", nego se njezino gospodarstvo vratilo na pravi put, stabilni se prihodi ulijevaju u njezinu riznicu, a njezina valuta, rublja, postala je najbolja valuta na svijetu!

Umjesto da se rublja pretvori u krš kao što je to glupavi Biden obećao, Rusi danas više brinu o snazi ​​svoje valute.

Dakle, kako je Zapad sve to tako spektakularno krivo shvatio?

Stvar je u obrazovanju, glupane.

Dok su druga društva pojačala učenje matematike i znanosti, Zapad je svoju pozornost usmjerio na WOKIZAM.

Učenje o novim zamjenicama postalo je važnije ljudima koji su postali pretjerano opsjednuti svojim genitalijama. Ni djeca nisu bila pošteđena u degeneriranoj opsesiji da sve seksualiziraju.

Zapad se odrekao nastave povijesti. Dakle, ljudi su odrasli ne znajući ništa o svojoj prošlosti. Godine opsceno groteskne prekomjerne potrošnje proizvele su inertne građane koji su postali previše dekadentni za svoje dobro.

Posljedica tih dugih godina lagodnog života (na leđima stranih resursa) su ljudi koji su se zavaravali da im je njihov lak život omogućio neki nepromjenjivi zakon prirode.

Zapadnjaci su zaboravili da su institucije i nepravedne međunarodne ekonomske strukture koje im jamče da žive kao eksceptionalisti, stvorene od lukavih, visokoobrazovanih i dalekovidnih muškaraca i žena koji su uspjeli ugrabiti najbolje prednosti za Zapad.

Primjer: Vidjeli smo kako je euro spektakularno pao otkako je V. Putin zatražio od europljana da mu plate plin u njegovoj valuti.

Ne samo da su loše promišljene sankcije loše utjecale na nositelje sankcija, već je sam Zapad u konačnici završio kao onaj koji također financira rusku vojnu kampanju u Ukrajini.

Još sankcija iz pakla, molim!

sott