/SBPeriskop

Suptilni mehanizmi kontrole uma današnjice

Psihologija, Politika, Društvo
Objavio: Web
Suptilni mehanizmi kontrole uma današnjiceSmatra se da već dugo vremena pojedinci pokušavaju dobiti moć nad masama. Pa tako kontrola uma je orkestrirana od strane onih koji proučavaju ljudsko ponašanje s ciljem da podčine velik dio populacije maloj grupi "elite". Danas smo ušli u opasnu fazu kada je kontrola uma ovladala fizikalnim i znanstvenim dimenzijama i tako prijeti da postane stalan čimbenik ako ne postanemo svjesni mehanizama koji su na raspolaganju tehnokratskim diktaturama koji djeluju na globalnoj skali.

Moderna kontrola uma je psihološka i tehnološka. Testovi pokazuju da s jednostavnim objavljivanjem metoda umne kontrole, reduciramo efekte ili ih čak eliminiramo, barem u dijelu kontrole uma kroz reklamu i propagandu.

Prva metoda kontrole uma je edukacija. Ovo je najočigledniji i najpodmukliji način umne kontrole. Ovaj način je oduvijek bio san svakoga diktatora da "educira" djecu koju je prirodno lako impresionirati i kao takav je bio centralna komponenta komunističkih i fašističkih tiranija kroz povijest. U knjizi The Deliberate Dumbing Down of America objašnjava se uloga globalnih fondacija u oblikovanju budućnosti s namjerom produciranja podložne radilice kojima će upravljati potpuno educirana, svjesna elitna klasa.

Druga metoda kontrole uma je reklamiranje i propaganda. Edward Bernays je često citiran izumitelj konzumacijske kulture koja je dizajnirana da bi primarno ciljala na ljudski self-image (ili nedostatak istoga) s ciljem da želju promijene u potrebu. Sve jača konsolidacija medija je omogućila da se cijele korporativne strukture spoje s vladom. Mediji: tisak, filmovi, televizija i kabelske vijesti sada mogu raditi neprimjetno u integraciji potpunih poruka koje se čine dio istine jer dolaze iz brojnih izvora, simultano. Kada netko postane podešen i identificira se s "porukama", ta osoba će ih svugdje preslikati.

Treća metoda je prediktivno programiranje. Prediktivno programiranje ima svoje podrijetlo u uglavnom elitističkom Hollywood-u gdje filmovi mogu ponuditi veliku viziju onoga gdje bi društvo trebalo ići. Samo pogledajte knjige i filmove za koje ste mislili da su "malo pretjerali" ili "znanstvenu fantastiku" i dobro pogledajte u društvo danas.

Sport i politika su četvrta metoda kontrole uma. Tehnika je potpuno jednostavna: napraviti kratki spoj u prirodnoj tendenciji ljudi da surađuju da bi opstali, naučiti ih formiranju timova koji su orijentirani na dominaciju i pobjedu.

Peta metoda su hrana, voda i zrak. Dodaci prehrani i piću, otrovi i drugi otrovi u hrani bukvalno mijenjaju moždanu kemiju da bi stvorili poslušnost i apatiju. Flor u vodi za piće je dokazan uzrok smanjenja kvocijenta inteligencije, a aspartam, mono-natrij glutamat (MSG) uzbuđuju moždane stanice dok one ne umru i lako su dostupni u brzoj hrani koja sadrži ove otrove i koja je uopćeno stvorila populaciju kojoj nedostaje fokus i motivacija u bilo kojoj životnoj aktivnosti.

Droge i lijekovi su šesta metoda kontrole uma. Ovo može biti bilo koja supstanca koja izaziva ovisnost, ali misija kontrolora uma ja da budu sigurni da postanete ovisni o nečemu.

Jedna od glavnih čimbenika moderne kontrole uma je psihijatrija koja ima za cilj definirati sve ljude po nekim poremećajima, da bi ograničili ljudski potencijal. Nadalje, tu su i vojni testovi. Vojska ima dugu povijest testiranja umne kontrole. Umovi iz vojske su možda najpokorniji, kao i oni koji žele vojne karijere i koji uopćeno rezoniraju sa strukturama hijerarhije, kontrole i koji imaju potrebu za neupitnom pokornošću prema misiji.

Tu je i elektromagnetski spektar. Elektromagnetska juha nas sve obavija, odašiljana modernim uređajima koje svakodnevno koristimo, a koji su se pokazali da imaju dubok utjecaj na moždane funkcije. Tu si i televizija, računalo i "brzina titraja ekrana" je dovoljno loša da sve što je "programirano" na vašem TV-u, napravljeno je da bi vas opustilo za umno kontroliranje, gotovo da vas dovede do uspavljivanja, čineći ga tako psiho-socijalnim oružjem. A na pomolu je i revolucija nanobota...

Pogledajte video i saznajte više:Komentar:


sott

 2 Komentara

Komentirati možete samo kao prijavljeni korisnik

lavinija 08.05.2021 17:41

" i tako prijeti da postane stalan čimbenik ako ne postanemo svjesni mehanizama koji su na raspolaganju tehnokratskim diktaturama koji djeluju na globalnoj skali."

****odlično, jer daje ( ipak daje ) slobodu čovjeku ako ne želi biti instrumentaliziran na globalnoj skali, što u protivnom znači, da svoj mozak "zadržava na optimalnoj distanci" . Dobro, za početak

"Prva metoda kontrole uma je edukacija "

****da, ako edukaciji dodamo pozitivan predznak kao što bi i trebalo dati pojmu edukacije bilo gdje i bilo kada. U ovom dijelu apostrofira se eukacija s vrlo negativnom konotacijom što definitivno udaljuje pojam učenja i znanja za " biti i postojati" , pa makar se odnosila edukacija ne samo na doba fažizma ili drugog totalitarnog sustava, jer, bez obzira na naziv, svaki sustav " odgaja" svoju djecu.

" Peta metoda su hrana, voda i zrak. "

****s ovom stavkom se ne slažem . djeluje mi monstruozno i sliči na trovanje, i to namjerno uništavanje ljudskog roda.... Aspartan je sastavni dio sladila dijabetičara : jest kemija dakako, ali pod kontrolom svake farmaceutske tvrtke prije nego dodje na tržište

"Jedna od glavnih čimbenika moderne kontrole uma je psihijatrija koja ima za cilj definirati sve ljude po nekim poremećajima, da bi ograničili ljudski potencijal."

*****ovo je PRESTRAŠNA konstatacija koju moderna psihologija i psihijatrija ne prihvaćaju !!!
Naime, cilj psihijatrijskog medikamentoznog liječenja je držati BOLEST POD KONTROLOM jer se znatni dio bolesnika NE može izliječiti, ali ih se može liječenjem dovesti u stanje snošljive komunikacije sa svojom okolinom , čak i radnom, što bi bio krajnji cilj uspješnog prežovljavanja.
Bilo bi prestrašno, kad bi, kako autorica kaže, kontrolom uma ograqničili ljudski potencijal !

Malo poduži komentar .....isprika

RETRO 08.05.2021 08:25

Konačno, istina o kojoj se najčešće šuti!