Na pitanje novinarke CNBC-a kako bi trebalo provesti reforme u Hrvatskoj vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi rekao je da za takvo nešto najprije treba imati hrabrosti, dok je druga važna stvar kvalitetan i sposoban menadžment.
- Ako si vlasnik kompanije, ne znači da si i prava osoba da ju vodiš. Isto vrijedi i za političare: ako si izabran, ne znači da si i sposoban za ulogu da služiš u javnom sektoru. Zato i vidim potrebu za promjenama u Hrvatskoj na način da se odaberu pravi ljudi koji će s pravim timovima ostvariti zadane ciljeve jer to već imamo u privatnom sektoru, izjavio je u intervjuu za televizijsku postaju CNBC Emil Tedeschi, većinski dioničar i predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

Na pitanje novinarke CNBC-a kako bi trebalo provesti reforme Tedeschi je rekao da za takvo nešto najprije treba imati hrabrosti, dok je druga važna stvar kvalitetan i sposoban menadžment.

- Menadžment kao pojam podcijenjen je u Hrvatskoj i to ne govorim samo u državnim i javnim poduzećima, nego i u privatnom sektoru. Menadžere koji su sposobni i educirani treba postaviti da vode priču, rekao je Tedeschi.

Prema njegovim riječima, Atlantic grupa nije pogođena krizom jer ne ovisi o hrvatskom tržištu na koje joj otpada samo 25 posto od ukupnih prihoda.

- Recept za preživljavanje u vrijeme krize za kompanije je definitivno više izvoza i biti više međunarodno prisutan, poručuje Tedeschi.

Atlantic Grupa je uz tržišta regije koja su joj glavna u poslovanju prisutna i na europskim tržištima (Njemačka, Italija, Španjolska itd.) te u Rusiji i Ukrajini, čija tržišta trenutno predstavljaju jak izazov svima koji na njima posluju.

- Situacija u Ukrajini nam nikako ne pomaže. Lani smo na ukrajinskom tržištu imali dvoznamenkasti rast, dok ove godine očekujemo pad od 30 posto. No srećom na Ukrajinu nam otpada tek oko jedan posto od ukupnog poslovanja. Rusija nam je i dalje u fokusu, a problem nam predstavlja nestabilna rublja, rekao je Tedeschi za CNBC.

Izvor: seebiz