/SBPeriskop

Trajno stanje adolescencije je epidemija koja će uništiti Ameriku

Psihologija, Kultura, Društvo
Objavio: sbperiskop
Trajno stanje adolescencije je epidemija koja će uništiti Ameriku


Sasvim je jasno da Amerika pati od epidemije zaostalog emocionalnog razvoja

Kao profesor humanističkih znanosti imao sam priliku predavati psihologiju i socijalnu psihologiju više od 20 godina. Ponekad mi znanja dobivena na tim područjima omogućuju analizu i razumijevanje društvenog ponašanja i određenih kulturnih trendova. Ovo je jedna od tih prigoda.

Ako je netko u stanju promatrati američko društvo na objektivan način (što definitivno nije lagan zadatak) postaje jasno da ova zemlja pati od epidemije zaostalog emocionalnog razvoja (AED - Arrested Emotional Development). Ovu specifičnu bolest karakterizira kombinacija: ovisnosti, pohlepe, nezrelosti, straha, krivnje, srama, gnjeva, ljutnje, zbunjenosti i patnje. Što znači da je velika većina Amerikanaca zaglavljena u adolescenciji zbog čega demonstriraju ponašanje poput laganja, negativnih stavova, neposlušnosti i nepoštivanja, zlouporabe droga i alkohola, depresije i probleme sa seksualnošću.

Potrebno je samo pogledati američke filmove ili televizijske emisije da biste dobili uvid u djetinjaste i nezrele, bazirane na komediji, karakteristike adolescentnog humora. Nije slučajno da je 42-godišnji Jimmy Fallon u suštini "vječni tinejdžer" koji izvodi komediju koja uglavnom uključuje prostački humor i šale koje se temelje i apeliraju na glup osjećaj nezrelosti. Drugi miljenik kasnih noćnih emisija u Americi je Stephen Colbert koji se specijalizirao za vrijeđanje javnih osoba u otvorenom adolescentnom prikazu negativnog stava i nepoštivanja.

Još jedan znak AED-a je izbjegavanje odgovornosti i optuživanje drugih zbog neuspjeha. Treba promatrati milijune Hillarynih pristaša da bi se mogao razumjeti taj fenomen. Također uobičajeno za one koji boluju od AED-a je pokazivanje nepoštivanja na infantilne načine, obično oštećujući imovinu kao što vidimo s vandaliziranim i uništenim spomenicima.

Tinejdžeri su, naravno, skloni krizama identiteta koje često uključuju seksualnost, što je još jedan fenomen koji je vidljiv u suvremenoj Americi. Ovih dana je gotovo nepopularno da niste dio LGBT zajednice ili da niste zbunjeni zbog svog roda. Ubrzo će biti toliko rodova koliko i okusa sladoleda jer je to sve samo pitanje ukusa!

Što se tiče kognitivne aktivnosti, AED karakterizira pretjerivanje i pretjerano pojednostavljivanje. Ako ste ljuti na jednog od svojih roditelja, možete ih nazvati nacistima ili fašistima.

Ovaj negativni stav sada je proširen na svakoga tko se ne slaže s vama i može se vidjeti u sloganima poput: "Ne Trump, ne KKK, ne fašističke SAD". Odrasli su ugrožena vrsta. Kognitivni efekt preuveličavanja i pretjeranog pojednostavljivanja dovodi do iracionalnosti i konfuzije. Svjedočite milijunima ljudi koji misle da su anti-rasisti jer se suprotstavljaju "Bijeloj nadmoći". Niti jedan antropolog na Zemlji ne bi tvrdio da je "bijelo" rasa (iako neonacist bi). To čak nije ni primarna boja. Irci su zbog anglosaksonskog rasizma više od stotinu godina bili diskriminirani u Americi, pa ipak Irci se smatraju "bijelima". Postoje milijuni Amerikanaca njemačkog, poljskog i skandinavskog podrijetla koji su već dugo vremena radnička klasa pa i niže od toga. Jesu li ti "bijelci" krivi za nadmoć? Protiv koga? Protiv samih sebe?

Naravno, ono na što bi se prosvjednici trebali fokusirati jest klasa, a ne rasa koja je zapravo proizvoljan pojam. Nažalost, progresivni pokret u Americi je prešao iz pokreta "Occupy Wall Street" do pokreta "okupiranje javnih zahoda". Lenjin će se okrenuti u grobu - ako ga uopće i ima. Što se tiče alkohola i ovisnosti o drogama u Americi, statistike su zapanjujuće. Sama opiodna ovisnost postaje nacionalno zdravstveno pitanje kao i depresija. Zloupotreba alkohola je, naravno, također prilično visoka. Laganje također postaje uobičajeno. Nekad su to bili samo političari i pravnici koji su poznati po "igranju s istinom". Danas mainstream medije mnogi smatraju kao glavni izvor laži s CNN-om koji sada nosi titulu LAŽNE VIJESTI.

Tinejdžerski pokušaj pobune i demonstriranja neposlušnosti često se očituje kroz uporabu vulgarnih riječi namijenjenih šokiranju starije generacije. Američka kultura je prožeta neopravdanom vulgarnošću i zamijenilo je maštu kao oblik kreativnosti. Nije slučajno da je Pussy Riot - grupa "izvođača umjetničkih izvedbi" koristila vulgarnost u katedrali koja se smatra svetom kako bi "šokirala" rusku javnost i izrazila "neposluh" vlasti - pronašla dom u Sjedinjenim Američkim Državama i bila podržana od Madonne, još jedan simbol vječne adolescencije. Njezin AED se u potpunosti otkrio prošle godine kada je javno ponudila svim muškarcima 'fellatio' ako su glasovali za Hillary Clinton. I kao i bilo koji buntovni tinejdžer koji je pokušao šokirati "stariju generaciju", morala je najaviti da "guta". Daj malo stila, Madonna. Imajte na umu da govorimo o 59-godišnjoj majci šestoro djece.

Vidite... ako su svi tinejdžeri, ne postoji nadzor odraslih. To je problem. Nakon što se obdukcija provede godinama kasnije kako bi se utvrdila kako i zašto je američko carstvo skončalo, osmrtnica će sadržavati više uzroka smrti, a AED će se isticati na listi. Možda će nadarenom tinejdžeru dopustiti da napiše nadgrobni natpis koji će pisati..."Kada je produžen, most između adolescencije i odrasle dobi može učiniti veliku štetu".


Komentar: Ostali promatrači slažu se s tom ocjenom:

sott 1 Komentara

Komentirati možete samo kao prijavljeni korisnik

Popac 10.11.2017 17:14

Luda nacija.