U kolumni „O službenoj stranici BPŽ, posjeti predsjednice “danas” i hrvatskoj pšenici“ napisao sam, između ostalog, i: Podatak da je predsjednica u Brodsko-posavskoj županiji boravila „danas“ ne bi bio problem kada bi post imao identifikacijsku oznaku datuma objave. Ali, nema. Stoga će se posjetitelji koji budu „prelistavali“ službenu internetsku stranicu, na primjer, 2017. godine, naći u čudu, uostalom, kao i kad otvore sve ostale postove koji su sišli s naslovnice i pali u kategoriju, jer neće znati kada je do posjeta došlo. Ako već web master nije uredio da se automatski vidi i datum podizanja posta, pisac vijesti trebao je datume, u skladu s pravilima novinarskog zanata, u svaki tekst ugraditi. To mora važiti za ubuduće.
Svi mi slijedimo svoj trag, pa sam se i ja po tko zna koji puta ugledao na samog sebe – na kritičara novinarske struke koja bi na svom terenu, u medijima, trebala biti uzorna, primjer drugima, dodajući bazi osnovnih primjedbi, što se može primjetiti, ako se tekst iščita do kraja, kap dvije ironije, poradi razblaživanja oporosti koju izaziva neugodna konstatacija da izvjestiteljsko „dete pojma nema“.

Ni pomislio nisam da bi pismena ocjena izvjestiteljevog rada na ograničenoj, u smislu grafičkih opcija, službenoj stranici Brodsko-posavske županije, mogla izazvati bilo kakvu rekaciju osim one uobičajene - „ma ko jebe tog zabadala“. Takva je sudbina malog portala, njegovog urednika i suradnika, za razliku od velikih medijskih igrača na sceni brodskog internetskog informiranja pučanstva, čiji se tekstovi čitaju sa strahopoštovanjem. Ali, gle, dogodilo se čudo. S obzirom da je teško promijeniti postavke portala, pribjeglo se lakšoj i trenutnoj primjeni kritike. Tekstovi/izvješća/ vijesti, za razliku od donedavnog načina, više ne započinju da se „danas“ ili „jučer“ nešto dogodilo, nego se lijepo na početku tekstova ugrađuju nadnevci, ili po hrvatski, datumi. Poslušali su nas! Doduše, ne do kraja, jer moraju uvijek upisati i godinu, ali ovo je veliki napredak. Evo dva primjera da se i sami uvjerite: Slavlje mlade mise u Lazama; Održano 12. natjecanje orača Brodsko- posavske županije.

Preplavljen ponosom, nepobitnim dokazima o smislu pisanja i osjećajem da se poštuje moj mali doprinost kulturi pismenosti u Brođana (ovo, nadam se, ne zvuči kao notorna ironija?!), jedva čekam susret s Occupyem SB, kolumnistom sbperiskopa. Naime, on je izgubio vjeru u pisanu riječ, zabludio je bespućima internetske zbiljnost i traži se u tom smislu. Ni litra Rezanog, blagoslovljene bire, ne bi ga izvadila iz njegove melankolije i nezainteresiranosti. Duboko se nadam da će ga ovaj mali uspjeh urednika sbperiskopa, napokon vratiti na ispravni put vjere i ufanja – nadi u postizanje spasenja i blaženstva pisanjem. Occupy, brate, poslušali su nas!!!