Napomena: Osjetivši se prozvanim u tekstu Kul centar: Nice lemonade za slavuje, Vlatko Balošić, voditelj Kluba čitatelja Arinoe, poslao je Veljku Lukiću, piscu kolumne i uredniku SBPeriskopa, svoje reagiranje. Lukićev odgovor bit će objavljen 23. rujna.

______________________

Dragi Veljko,

Nekako sam imao mišljenje i dojam da si ti na nekom višem stupnju razvoja misaonog bića kojeg nazivamo čovjek. I moram priznati da si mi često bio prilično simpatičan pri našim rijetkim susretima.

Pročitao sam tvoj članak o tome kako si uvrijeđen jer te odgovorni ljudi nisu zvali na Dane otvorenih vrata KUL centra. Pa si se vježbao kao oni strastveni body-builderi u teretani u masakriranju i pljuvanju. KUL centar ima bezbroj propusta i mana – od one financijske, preko upravljačke do provedbene sfere ... I 'da sam ja netko' puno toga bih drugačije ...

Limunada KUL centar je puno ukusniji od čaša-puna-žuči ...

Našta bi ovaj svijet ličio kad bi svi bili pljuvači svega i svačega ?

No, valjda je svijet zamišljen da funkcionira poput 'kantara' ...

No ... čitava stvar KUL centra i tih radionica je  o t v o r e n o g tipa.

Zašto niste nijednom došli ni ti, niti itko od ovih 'pljuvačko-tkalaca' koji su komentirali tvoj napis ? Zašto niste učestvovali u kreiranju programa, radionica ? Ili još bolje – da prijeđem na najbitnije – Zašto niste poput Che Guevarre i Fidela digli političku ili bilo kakvu – ali – Konkretnu – Revoluciju ... Već skriveni manje-više iza nekakvih pseudonima serete i pišate po apsolutno svemu, kako mi se čini.

Ustanite vi – zemaljsko brodsko roblje – iz svojih fotelja ispred svojih ekrana u svojim mišjim rupama – pobijte ratne profitere, srušite tu lošu vlast, giljotinom odsjecite ruke svakom korupcionašu i sredite stvari u ovoj maleckoj državi.

Zar stvarno mislite da ste Junaci tako što sjedite skriveni iza svojih pseudonima za svojim ekranima, u papučama i ubijate dosadu i vlastitu ne-hrabrost, nepoduzetnost i bezvrijednost zasipajući drvljem i kamenjem sazdanim od virtualnih slova – sve i sva koji vam padnu napamet ?

Je li itko od vas napravio neko DOBRO u životu? Je li itko od vas voljen?

Ljubi li vas tko? Je li vas voljela mama, tata ... bar jedna žena ... al' ono – pravo, iskreno?

Ljubavnici – ljube stvarne žene.

Drkadžije – drkaju skrivečke u mizeriji vlastite nesposobnosti, ljenosti, nehrabrosti i sasvim opravdanog nemanja samopouzdanja ...

Zar ne vidite ljepotu baš ni u čemu ? Zar baš toliko ne volite sebe ?

Mržnjom izazvati možete samo mržnju. Pljuvanjem – pljuvanje.

Pa vi to i sami znate. Ali baš to volite. I baš u tome izgleda i uživate.

I ? Što zapravo Radite ? Virtualnu verbalvan revoluciju ???

Samo promatrati druge i pljuvati ... Trošiti dragocjeno vrijeme vrebajući tuđe greške – greške onih koji nešto poduzimaju ... a sam uistinu ne činiti ništa dobro da bi svojim primjerom pokazao kako treba i svojim pozitivnim Djelom se izborio za svoje ciljeve... Halo ! I ta odvratna sebičnost i uvjerenost da samo JA valjam i znam najbolje ... a nikako da to okolina prizna, nikako da masa krene zamnom ...  I nikako da mi dignu spomenik ... Ajao ...

A šta ćemo. Šaren je ovaj svijet.

Uffff ... baš sam glup. Potrošio sam bezveze pol sata svog dragocjenog vremena.

Oprosti mi Stvoritelju.

VB, SB, 19.09.2020