/SBPeriskop

Volodimir Zelenski, prevarant godine?

Političari, Psihologija, Međunarodni odnosi
Objavio: Web

Svaka čast The Asylum-u što je pogodio meme. Morao sam provjeriti kalendar da se uvjerim da nije 1. travnja kada sam čuo vijest da je časopis Time proglasio Ukrajinca Volodimira Zelenskog muškarcem godine. Također mi je prošlo kroz glavu da Babylon Bee radi nastavak svoje satirične naslovnice na kojoj je "Rachel" Levine proglašena muškarcem godine.

Babylon Bee
© Babylon Bee

Babylon Bee se šalio (smatrao sam da je to bilo urnebesno). Magazin Time možda je šala, ali je smrtno ozbiljan kada je Zelenskog proglasio muškarcem godine. Svaka čast, The Asylum je pobijedio Babylon Bee kada je (s pravom) ismijao ovu odluku.

time zelenski
© Time Magazine
Dakle, da napravimo test. Sretno.

Tko je zabranio sve oporbene političke stranke — Vladimir Putin ili Volodimir Zelenski?
Osmi upravni prizivni sud u Lyivu u Ukrajini presudio je u korist ukrajinskog Ministarstva pravosuđa 21. lipnja i zabranio Oporbenu platformu za život, glavnu oporbenu političku stranku. Naređeno je da se sva sredstva i imovina stranke predaju vladi na čijem je čelu predsjednik Volodimir Zelenski.
Tko je zatvorio sve oporbene medije — Vladimir Putin ili Volodimir Zelenski?
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskj prošlog je tjedna zabranio novinsku stranicu oporbenih medija Strana.ua i uveo sankcije njenom glavnom uredniku Ihoru Huzhvi. Odvjetnici su kritizirali ove mjere zbog "nedostatka pravne osnove". Ova odluka dolazi samo šest mjeseci nakon zatvaranja triju TV kanala početkom 2021. Europska federacija novinara (EFJ) pridružila se svojoj podružnici u Ukrajini, Nacionalnom sindikatu novinara Ukrajine (NUJU), nazvavši ovu izvansudsku akciju prijetnjom slobodi tisku i medijski pluralizam u zemlji.
Tko je zatvorio Rusku pravoslavnu crkvu i uhitio svećenike - Vladimir Putin ili Volodimir Zelenski?
Ukrajinsko Vijeće za nacionalnu sigurnost i obranu odlučilo je 1. prosinca 2022. "zabraniti djelovanje vjerskim organizacijama povezanim sa središtima utjecaja Ruske Federacije u Ukrajini", najavio je predsjednik Zelenski potpisujući Dekret 820/2022.

"Integralni nacionalisti" već su za vrijeme Drugog svjetskog rata stavili Pravoslavnu crkvu izvan zakona.

"Državna služba za etnopolitiku i slobodu savjesti" (lijep naziv za rasistički koncept!) dobila je zadatak zatvoriti objekte Pravoslavne crkve pod Moskovskom patrijaršijom. Do sada je uhićeno desetak svećenika.
Ove akcije — koje podsjećaju na Sovjetski Savez pod Staljinom — danas više nisu dio Rusije. Dovraga, predsjednik Putin se obratio na pravoslavlje. Nije ono što biste očekivali od reinkarniranog Hitlera, prema legijama Putinovih kritičara. Ovi tiranski akti djelo su kokainskog kauboja iz Kijeva, gospodina Volodimira Zelenskog. Zašto to radi? Evo nekoliko mogućnosti:
  1. On je Židov i misli da se bori protiv Palestinaca?
  2. On je nizak komedijaš i kompenzira svoju neadekvatnost?
  3. On je frustrirani glumac i slijedi scenarij i igra ulogu nadajući se da će osvojiti Oscara?
  4. Kažnjava stranke, medije i crkvu jer su mu ometali pristup kokainu?
Da je Udruga ukrajinskih pogrebnika i pogrebnih poduzeća Zelenskog proglasila muškarcem godine, to bih mogao razumjeti. Bio je izvrstan za njih. Ili, alternativno, kriminalne organizacije u Ukrajini sigurno su imale dobre razloge slaviti Zelenskog jer je ove godine povećao njihovu dobit.

Kad smo već kod apsurda, jeste li vidjeli sljedeći video? To je prvoklasna satira. Očito nešto što Zelenski nije u stanju učiniti:


Komentar: A Oskara za najboljeg glumca dobiva... Volodimir Zelenskiiiii

sott

 3 Komentara

Komentirati možete samo kao prijavljeni korisnik

Riddick 10.12.2022 11:36

MuttiMerkel nije ispala glupa, ona je glupa kao kurac. Priznati da je licemjerka, da je odgovorna za pokretanje rata i da su Rusi nevini, može samo glup političar. Ona je mislila najbolje. E, mutti, mutti
Zapad je sramota teška. I ZLO!!!

Newman 09.12.2022 13:17

"Tko je zabranio sve oporbene političke stranke — Vladimir Putin ili Volodimir Zelenski?

Tko je zatvorio sve oporbene medije — Vladimir Putin ili Volodimir Zelenski?

Tko je zatvorio Rusku pravoslavnu crkvu i uhitio svećenike - Vladimir Putin ili Volodimir Zelenski?

Ovi tiranski akti djelo su kokainskog kauboja iz Kijeva, gospodina Volodimira Zelenskog. Zašto to radi? Evo nekoliko mogućnosti:

On je Židov i misli da se bori protiv Palestinaca?
On je nizak komedijaš i kompenzira svoju neadekvatnost?
On je frustrirani glumac i slijedi scenarij i igra ulogu nadajući se da će osvojiti Oscara?
Kažnjava stranke, medije i crkvu jer su mu ometali pristup kokainu?"

Riddick 09.12.2022 08:58

Bivši njemačka kancelarka je priznala da Berlin i kolektivni Zapad nisu ni planirali ispuniti sporazume iz Minska, već su iskoristili dobijeno vreme da Kijev snabdiju oružjem.

Naime, Merkelova je u intervjuu za nemački list „Zeit“ izjavila da je stvarna svrha sporazuma iz Minska 2014. godine bio pokušaj da se Ukrajini da vremena kako bi se pripremila za rat sa Rusijom. Bivša njemačka kancelarka je tom prilikom rekla da sumnja da su zemlje NATO-a tada mogle učiniti onoliko koliko sada čine da pomognu Ukrajini.

Priznanje bivše njemačke kancelarke Angele Merkel o Minskim sporazumima moglo bi se koristiti kao dokaz u tribunalu u kome bi se sudilo zapadnim političarima odgovornim za izazivanje sukoba između Moskve i Kijeva, upozorava rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

Sporazum kome su posredovale Nemačka i Francuska, trebalo je biti putokaz za mir u ratom razorenoj zemlji, jer, kako navodi ruski predsednik Vladimir Putin, trenutna vojna ofanziva odgovor je na nepoštovanja uvjeta mirovnog sporazuma.