Pjesma ‘Od tebe ća’ koja je povezala članove omiljenog dalmatinskog rock sastava i etabliranog saksofonista i pjevača Jakšu Jordesa ujedno je pjesma s kojom se otvaraju vrata za novu eru ovog sastava.Nakon uspjeha na dvadeset i trećem izdanju Večeri dalmatinske šansone održanom u subotu, 22. kolovoza 2020. na festivalskoj ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku na kojem je Obala oduševila publiku i osvojila drugu nagradu žirija, bend predstavlja video spot u kojem je u cijelosti komprimirana energija pjesme “Od tebe ća”.

Autor uratka je poznati splitski producent i redatelj spotova Miki Nopling. I sam roker u srži, na najbolji je način dočarao moćan zvuk sastava koji je na pozornici spreman ostaviti sebe u cijelosti.

Za pjesmu “Od tebe ća” glazbu je napisao Zoran Ukić, tekst potpisuju Zoran Ševerdija, Zoran Ukić i Boris Hrepić, dok je za aranžman zaslužna cijela postava benda koju uz Zorana Ukića i Borisa Hrepića čine Jadran Vušković i Jakša Jordes. Prilikom snimanja pjesme u studiju Dalekoj obali pridružili su se Leo Anđelković na bubnju i Silvije Varga na električnoj gitari.

“‘Od tebe ća’ je pjesma koja pokazuje koliko je glazba jedinstvena i da predstavlja univerzalni jezik koji spaja ljude. Naime, kada smo ušli u studio snimajući pjesmu ‘Lipi dani’, ova pjesma uopće nije postojala. Ali tu smo bili mi, glazbenici željni sviranja, druženja i izmjene pozitivne energije”, izjavio je Zoran Ukić i otkrio još jednu zanimljivost: “To je pjesma u kojoj sam ostvario svoj dječački san – postao sam dirigent vrhunskim glazbenicima te po prvi put u nekoj pjesmi u kojoj sudjelujem nisam odsvirao bubanj. Odsvirao ga je Leo Anđelković, naš producent genijalac. Kuriozitet je i što je gitaru pored Jadrana Vuškovića odsvirao naš diskograf, direktor Dancing Beara Silvije Varga, te smo tako svi okupljeni u studiju sudjelovali u kreaciji pjesme.”

“Jakša je sjajan lik kojeg smo pozvali u studio u Zagrebu dok smo snimali pjesmu ‘Lipi dani’. Trebao nam je saksofon na jednoj od pjesama, a Leo je predložio da pokuša otpjevati vokal za pjesmu ‘Od tebe ća’. Uletio je s energijom nuklearne elektrane i otpjevao iz prve kao da je sto godina s nama. Odmah smo znali da je on taj, novi frontmen Daleke obale. Ne sumnjam da će oduševiti publiku kao što je oduševio i nas”, zaključio je Zoran Ukić.