Sudeći po internetskim odjecima u hrvatskim i lokalnim medijima, XIV. Memorijal ''Ostat ću mlad – Krešimir Blažević'' kao da se nije ni održao, kao da je neprovjerena glasina poput Kusturičine smrti. Tek nekoliko portala najavilo je Memorijal, kako se kaže, po resavski, prepisavši šturu programsku obavijest organizatora, a, koliko sam primjetio, samo je jedan (MUSIC BOX) raportno potvrdio da se dogodio, po organizatorima pretenciozno najavljivani,  „događaj između ljudi“ i da „duh Kreše Blaževića još je tu i povezuje ljude pjesmama i riječima.“ Od brodskih portala, nitko nije osjetio potrebu informirati svoje čitatelje u kakvoj je atmosferi sve proteklo 25. i 26. lipnja, pa čak ni sbplus, kojeg Grad Slavonski Brod sufinancira s oko 7 000 kuna mjesečno upravo da bi izvještavao i o gradskim kulturnim manifestacijama.


Neću ovaj puta suviše prigovarati ovim takozvanim izvjestiteljima, generalno bez stavova i ozbiljnog praćenja određne tematike, jer, zahvaljujući organizatoru Memorijala, opravdano su izgubili volju za bilo kakvim reagiranjem. O organizatorima Memorijala napisao sam u ožujku kolumnu Odgođen XIV. Memorijal ”Ostat ću mlad – Krešimir Blažević”: Komandosi mira? What the fuck? Aktualiziram ju ovim linkom, jer ne bih u tekstu promijenio ni jedan jedini zarez, i s obzirom da govori o kaotičnim idejama priređivača, pokretača, utemeljitelja. Dakle, organizatori su medijima poslali poziv sljedećeg sadržaja:


Poštovani,


danas počinje dvodnevni XIV. Memorijal ''Ostat ću mlad - Krešimir Blažević'' - u privitku Vam dostavljamo program, sadržaj filmske radionice i plakat.


Nije vam promaknulo ono „danas“. Dečki danas obavještavaju medije da se Memorijal održava danas odnosno istog dana kad je upućen poziv. Nisam odolio, pa sam vrijednim i ažurnim organizatorima odgovorio:


Poštovani organizatori,


nepojmljivo je (i neprihvatljivo) da ste se odlučili priloge za Memorijal medijima poslati danas (petak) kada Memorijal započinje.


Neke revne portale to je toliko zblesalo da u najavi spominju petak 21. lipnja.


SBPeriskop je magazin, stoga neće na brzinu nikog i ništa najavljivati, već ćemo i ovaj gaf uvrstiti u prikaz Memorijala.


Budući da je udruga Kameleon&Mreža jedan od organizatora Memorijala, zapitao sam se jesu li oni slučajno napisali nekoliko rečenica i objavili par fotki s Memorijala. Ni jednog slova, ni jednog piksela. Ti salonski komandosi mira zato znaju parolaški debelo serendati u svom najavnom proglasu. Njihov laksativ je neidentificirano nezadovoljstvo, mutne težnje, karikaturalno pobratimstvo lica u svemiru...


Citirat ću tu nazoviaktivističku i nazovilirsku papazjaniju na način new agea s elementima hipijevštine u tragovima:


B R O D    Z O V E


OVO JE DOGAĐAJ IZMEĐU LJUDI,


S MALO NOVCA I MALO PODRŠKE INSTITUCIJA.


DUH KREŠE BLAŽEVIĆA JOŠ JE TU I POVEZUJE LJUDE PJESMAMA I RIJEČIMA:


''Prijatelj je brat i struji u krvi''.


BEZ POTREBE DA SE NAMETNEMO, VJERUJEMO DA ĆE PRIJATELJI PREPOZNATI ZA ŠTO SE BORI MEMORIJAL


ZA VRIJEDNOSTI SNOVA JEDNE GENERACIJE


KOJA VJERUJE U SLOBODU, DOBROTU I MIR,


KOJA VJERUJE U ČOVJEKA.


U PROGRAMU SUDJELUJU VRIJEDNI LJUDI BRODA I GRADIŠKE ZAJEDNO – KOMANDOSI MIRA:


''Živjeti mirno, dok možeš, dok si dopustiš,


  jer svjestan si da sam se mijenjaš''.


OVAJ JE DOGAĐAJ DONOSIO PROLJEĆE DVANAEST PUTA U NAŠ GRAD, JESEN JEDNOM I SADA LJETO:


''I Bube voljele su ljeto, i Ptice voljele su ljeto


  Vou, vou, je, ljeto nam se vratilo…''


DOĐITE U LJETO – U MIRISU LIPA I SAVE – MI SMO TU!


''Jer što ti može osim život uzeti


 Svjestan si kraja, znaš da kraja nema''


Oni (Memorijal) se bore ("prijatelji će prepoznati za što") s malo novca i malo podrške institucija!!!! Za VRIJEDNOSTI SNOVA JEDNE GENERACIJE KOJA VJERUJE U SLOBODU, DOBROTU I MIR, KOJA VJERUJE U ČOVJEKA - njima trebaju institucije i njihov novac?????


Davno je pjevao Krešo Blažević: Svjestan si kraja, znaš da kraja nema. Danas bi Krešo dodao ... znaš da kraja gluposti nema!