Na ažurnoj službenoj stranici grada Slavonskog Broda koja je, u tom vjestonosnom dijelu, svojevrsno vođenje dnevničkih zapisa o gradskim aktivnostima i događajima pod patronatom gradonačelnika i gradske uprave, pod nadnevkom 16. rujna i naslovom Odlična posjećenost 3. Dječjeg sajma, nailazimo na slijedeću rečenicu:

Ideja o organiziranju jednog ovakvog sajma nastala je iz želje da se obogati društveni život u gradu, ali i da se na jednom mjestu okupi izlagače zbog kojih je sve i organizirano.

U ovoj nezavisno složenoj (suprotnoj) rečenici, druga jednostavna rečenica suprotstavlja se (gramatički korektno) prvoj jednostavnoj rečenici.  Međutim, druga rečenica u svakom se smislu suprotstavlja prvoj, pa se čitatelj pitaju je li ideja da se organizira sajam nastala iz želje da se obogati postojeći društveni život u gradu, ili se sajam organizirao zbog okupljanja izlagača (zbog kojih je sve i organizirano) kako se izričito tvrdi? Jesu li  fun, vreva, dječji smijeh, edukacija, podrška roditeljima primarni za organizatora, ili je to ipak davanje prigode brojnim prodajnim izlagačima da robu izlože, prodaju, zarade i oni i Grad? Naravno da se radi o simbiozi, namjenskoj povezanosti roditelja, djece i izlagača, ali, ponavljamo, zbog koga je grad zapravo organizirao Dječji sajam? Radi li se samo o nespretnoj formulaciji kojom se htjelo sveobuhvatiti razloge organiziranja sajma, ili se radi o nenamjernom razotkrivanju istinskih motiva organizatora fešte, ili je pak riječ o otvorenom legitimiranju namjera organizatora?

Inače, podržavamo spoj komercijalnosti i društveno korisnih akcija i manifestacija, a koji je u potrebnoj mjeri došao do izražaja na Dječjem sajmu. Istovremeno se zalažemo za odgovornost, za jasnoću i zanatsku korektnost medijskih tumača namjera organizatora.